Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actriţa Olga Tudorache a încetat din viață

olga-tudorache.jpg

Image source: 
Facebook

Actrița Olga Tudorache a încetat din viață marți noapte la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 88 de ani. Informaţia a fost anunţată pe o rețea de socializare de actorul Florin Călinescu şi de medicul Monica Pop.

"Doamna Olga Tudorache a fost internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în data de 09 octombrie, pentru evaluarea stării de sănătate deteriorată progresiv în ultima perioadă. (...)  În cursul dimineţii zilei de 12 octombire, starea generală s-a agravat în concordanţă cu evoluţia imprevizibilă a bolii. Din aceste motive, doamna Olga Tudorache a fost internată în secţia de terapie intensivă a SUUE, pentru supraveghere continuă şi continuarea tratamentului adecvat", preciza acum câteva zile conducerea Spitalului Elias.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Olga Tudorache, supranumită "doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din "Regina mamă", de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970.

300