Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oameni şi case – Bucureşti (I)

Casele ca și oamenii au propria lor existență. Sunt însă unele clădiri care au avut mai multe vieți. În București există un edificiu care a trecut prin două Războaie Mondiale, tot atâtea cutremure catastrofale, a fost bombardat, s-a tras în el cu mitraliera la Revoluție, dar a supraviețuit, iar astăzi este un edificiu superb și impunător: Athénée Palace Hilton.

Regele Mihai, ultimul drum cu trenul regal. Galerie foto de la Gara Băneasa.

Trenul regal care transporta trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a plecat din Gara Băneasa, în aplauzele sutelor de oameni prezenţi pe peron și în fața gării.

Lactalis retrage încă cinci loturi de lapte praf suspectate de contaminare cu salmonella

Duminica trecută, autorităţile franceze au decis retragerea de la vânzare şi export a unor formule de lapte praf şi a altor produse alimentare pentru bebeluşi fabricate de compania Lactalis, după semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella. Printre produsele rechemate se numără şi unele destinate exportului în România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia şi Peru.

Rugby: Timișoara Saracens avansează în calificările Challenge Cup

RC Batumi 20 Timișoara Saracens 17

Campionii României au deschis scorul prin eseul lui mijlocașul la grămadă Kevin Luiters, transformat de centrul Tevita Manumua, dar georgienii au terminat prima parte în avantaj printr-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă: 10 - 7.

Manumua a marcat un eseu superb la reluare și a adus avantajul din nou timișorenilor, dar Batumi au replicat din nou cu 10 puncte din eseu transformat și lovitură de pedeapsă, conducând cu 20 - 12.

Foto: Funeraliile Regelui Mihai I. Procesiunea de la Palatul Regal

Ceremonialul religios şi militar a fost urmat de un alt moment emoționant sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală.

LIVE TEXT Regele Mihai I, pe ultimul drum

Regele Mihai I al României

ACTUALIZARE 10: Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului suveran se află în trenul regal care îl poartă pe rege spre Curtea de Argeș, unde va fi înmormântat în Noua Catedrală, alături de regina Ana.

ACTUALIZARE 9: Sicriul a fost urcat în maşina mortuară şi se va îndrepta spre Gara Regală Băneasa de unde va fi transportat cu trenul la Curtea de Argeş, locul de veci al fostului suveran.

Yael Bloch – Despre yoga, altfel

Actualitatea de vineri, 15 decembrie 2017

Astazi este ultima zi in care romanii isi mai pot lua adio de la regele Mihai

sumarul emisiunii 40 de minute

Cei 27 de şefi de stat şi de guverne din UE au decis să deschidă a doua fază a negocierilor Brexitului, consacrată relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit după plecarea acestuia din Uniune. Tratativele privind viitorul parteneriat comercial nu vor începe înainte de primăvara anului viitor.

Peste 15 mii de medici români au ales să lucreze în străinătate. Cifra reiese dintr-un studiu realizat de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, care subliniază că migraţia doctorilor tinde să fie permanentă sau pe termen lung.

Jurnalul de vineri, 15 decembrie, 18h00

jurnal logo
Tags: 

Peste 200 de proteze mamare au fost oferite gratuit femeilor afectate de cancer de sân

„Ne bucurăm pentru încă un an în care oamenii au participat în număr mare la Marșul și Crosul Roz Casiopeea. Datorită lor și sponsorilor, peste 200 de femei au reușit să obțină protezele de care au atât de multă nevoie. Dispozitivele sunt doar o parte dintr-o recuperare dificilă, la nivel fizic și psihic, însă o parte esențială. Ne dorim să știe că au sprijinul nostru în continuarea acestui parcurs greu”, a declarat Dr. Marina Oțelea, președintele Asociației Casiopeea.

 

 La fiecare 19 secunde o femeie este diagnosticată cu cancer de sân

România văzută sub două unghiuri contradictorii în presa franceză

Manifestatie în favoarea justitiei independente, Bucuresti, 26 noiembrie 2017

Aş spune că anul se încheie aşa cum a început. Pe 20 ianuarie, de exemplu, deci în urmă cu 11 luni, Le Monde publica un articol în care evoca încercarea guvernului român de a lua sub control justiţia. Cu cîteva zile în urmă, pe 13 decembrie, tot Le Monde publica un articol cu titlul următor: "România: independenţa justiţiei în pericol."

Imigraţia: subiect care continuă să-i divizeze pe europeni

Imigranti pe o baza navala din Tripoli, Libia, în noiembrie 2017

După cum arată agenţia France Presse, s-au format practic două tabere în sînul Uniunii Europene. Pe de o parte Italia şi Grecia, aflate în prima linie a valului migrator, ţări a căror poziţie este sprijinită în special de Germania. Iar pe de altă parte Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia care au contestat principiul cotelor de refugiaţi enunţat de Bruxelles.

Peste 15 mii de medici români lucrează în străinătate. Care e diferenţa de salarizare?

Medicii români emigrează în special în Franţa, Germania şi Marea Britanie (Sursa foto: pixabay.com)

În mod surprinzător, nu salariul este principalul motiv pentru care specialiştii români aleg calea Franţei, Germaniei sau Marii Britanii, ci corupţia, urmată de lipsa oportunităţilor de dezvoltare profesională, mai arată studiul.

Igor Dodon refuză să declare zi de doliu național: ”Regele Mihai este monarh al altui stat”

Președintele Igor Dodon nu consideră că e cazul ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat. Cu tot respectul pentru țara vecină și poporul român, transmitem încă o dată condoleanțele noastre în legătură cu decesul Regelui Mihai I”. Acest mesaj a fost postat, joi seara, pe pagina de Facebook a Carmenei Sterpu, șefa serviciului de presă a Președinției de la Chișinău.

Pagini