Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oameni şi case – Bucureşti (I)

Casele ca și oamenii au propria lor existență. Sunt însă unele clădiri care au avut mai multe vieți. În București există un edificiu care a trecut prin două Războaie Mondiale, tot atâtea cutremure catastrofale, a fost bombardat, s-a tras în el cu mitraliera la Revoluție, dar a supraviețuit, iar astăzi este un edificiu superb și impunător: Athénée Palace Hilton.

ANAT : De la 1 ianuarie intră în vigoare OUG care reglementează despăgubirea turiștilor în situații cum e cea creată de Omnia Turism

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţie din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro. Un alt păgubit în această afacere este o altă agenţie de turism, care are de recuperat de la Omnia circa 300.000 euro.

Jurnalul de miercuri, 18 octombrie, 13h00

Brexit: Zborurile UK - UE "nu vor fi garantate" după martie 2019

Terminalul 5 al aeroportului Heathrow

Măsura preconizată este, potrivit cotidianului The Times, o urmare a incertitudinii legate de negocierile dintre Marea Britanie și UE cu privire la Brexit și perspectiva tot mai des evocată de guvernul condus de Theresa May a unei ieșiri din Uniune fără un acord negociat între cele două părți.

Xi Jinping la al 19-lea Congres al PCC : China nu va închide uşa lumii

Presedintele Chinei Xi Jinping deschide cel de-al 19-lea Congres al Partidului comunist chinez, 18 octombrie 2017, Beijing

Viaţa aproape că s-a oprit în China, relatează corespondetul RFI la Beijing. În prezenţa foştilor preşedinţi Jiang Zemin (în vârstă de 91 de ani) şi Hu Jintao, Xi Jinping şi-a făcut intrarea în aplauzele participanţilor la Congres, sigur pe el şi zâmbitor.

Vlad Plahotniuc reiterează că nu va prelua funcția de prim-ministru al R.Moldova

Într-un comunicat de presă al Partidului Democrat, se arată că preşedintele formațiunii, Vlad Plahotniuc precizează, pentru a patra oară în acest an că, actualul Guvern, condus de premierul Pavel Filip, îşi va duce mandatul până la capăt şi nu există nicio intenţie de schimbare a acestuia din funcţie şi nicio intenţie a liderului PDM de a ocupa această funcţie.

Premiera mondială a filmului Phoenixxx, evenimente cinematografice de top și întâlniri cu mari cineaști la Astra Film Festival

Astra Film Festival - ziua 1

Marți, publicul cinefil a avut ocazia sa vizioneze un program special de film documentar, care adus realitatea de pretutindeni pe marele ecran.

De ce s-a prăbuşit Egiptul antic? O nouă ipoteză emisă de cercetătorii americani

O nouă teorie privind dispariţia regatului egiptean antic (Sursa foto: pixabay)

Studiul cercetătorilor de la universitatea americană Yale, publicat în revista Nature Communications demonstrează cât de strânsă a fost legătura dintre schimbările climatice şi evoluţia societăţilor de acum câteva mii de ani.

Promovarea lecturii – un semnal de alarmă

Căci, în contextul general dramatic în care se scaldă cultura scrisă de la noi – o carte pe an pe cap de locuitor, la asta se rezumă consumul de carte în România –, un festival precum FILIT e exact genul de soluție potrivită. Întîlnirea nemijlocită cu literatura și, mai ales, cu cei care fac literatura, cu scriitorii, adică, aceasta e adevărata miză. FILIT e o pledoarie convingătoare despre vivacitatea literaturii. În absența unui plan național de promovare a lecturii, festivalul de la Iași rămîne unul dintre (foarte) rarele modele.

Cătălin Ivan, eurodeputat afiliat grupului S&D, despre cazul Plumb

Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan

„Să discuţi de fiecare dată, la trei-patru luni, de căderea Guvernului creează un sentiment de instabilitate politică, cu efecte negative pe toate planurile şi în plan extern şi în plan economic (...). Eu cred că nu aveam nevoie de această criză”.

Jurnalul de miercuri, 18 octombrie, 10h00

Tags: 

Barcelona protestează contra detențiunilor politice (corespondență din Spania)

Situația s-a înrăutățit dintr-o dată, după ce o judecătoare de la Curtea Penală a ordonat arestarea șefilor a două importante organizații, Asamblea Nacional Catalan și Òmnium Cultural, două asociații care sunt responsabile de organizarea marilor  mobilizări populare în favoarea independenţei, cu care Catalonia ne-a obișnuit de câțiva ani încoace.

Cătălin Ivan: Ecourile votului în cazul Plumb la Bruxelles vor fi negative

Cătălin Ivan critică votul deputaţilor în cazul Plumb (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Cătălin Ivan comentează votul Camerei Deputaţilor, care a respins cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb: „Pot să vă spun cum este în Parlamentul European, când astfel de cereri sunt votate în câteva minute şi nu e deloc nici o discuţie pe marginea lor. Eu cred că ar trebui să fie toţi egali în faţa legii şi atunci când apare o situaţie de genul acesta, să meargă în instanţă şi să se urmeze cursul normal al unui dosar în instanţă”.

Cum să te împrumuți cu 20 miliarde euro „pe tăcute”

Și mai surprinzător este faptul că programul s-a derulat deja, în sensul că miliardul de euro luat de România la începutul acestei luni a fost ultimul din cele 20 de miliarde derulate deja în cadrul programului. Împrumuturile au început în anul 2012 și s-au derulat pe durata a șase ani.

Firma de familie a ministrului Turismului, abonată la programul Laptele și milioanele (Jurnalul Național)

Rovana Plumb scapă de ancheta DNA, după ce PSD a schimbat geografia ţării. Cum au votat partidele (Adevărul)

Deputaţii majorităţii PSD-ALDE au decis, ieri, că Rovana Plumb nu poate fi anchetată în dosarul Belina. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut că insula Belina şi braţul Pavel ale Dunării au dispărut, deci Rovana Plumb e nevinovată.

Pagini