Direct Jurnale Direct Monde RFI Musique
Ascultaţi


Iordache: PSD este deranjat de modul în care au fost schimbaţi prefecţii

Guvernul a dat dovadă de heirupism când a schimbat zece prefecţi din funcţie săptămâna trecută. O spune la RFI deputatul PSD Florin Iordache. El precizează că partidul este "deranjat" de modul în care s-a făcut schimbarea.

Florin Iordache declară că PSD "este deranjat de modul în care s-a făcut (schimbarea prefecţilor-n.r.). Nu putem spune că am identificat într-o noapte zece oameni care trebuie să plece, dacă aceşti oameni nu au greşit toţi în aceeaşi noapte şi toţi în aceeaşi noapte ar trebui schimbaţi. Din punctul nostru de vedere, dacă s-au identificat probleme, că pot fi şi probleme, dar aceşti oameni sunt funcţionari publici, deci nu poţi renunţa la nişte oameni care şi-au făcut datoria, fără o minimă explicaţie. Constatăm că heirupismul acesta şi că într-o noapte schimbăm zece oameni... ne putem trezi că săptămâna viitoare mai schimbăm încă 20, dacă nu avem nişte motive întemeiate şi dacă nu avem o minimă explicaţie, din punctul nostru de vedere nu este în regulă".

În opinia deputatului, "a-i schimba pe aceşti oameni numai pentru că au fost puşi în urma guvernării Ponta nu este în regulă. Dacă nu şi-au făcut treaba, foarte bine, dar dacă aceşti oameni constatăm că şi-au făcut treaba şi-i schimbăm numai pentru că aşa cere cineva şi că ei au fost puşi acum trei ani de zile, nu este în regulă".

Florin Iordache, despre schimbarea prefecţilor
159