Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: Cerem o dezbatere în Parlament privind pensiile speciale

ludovic_orban_dezbatere_parlament_pensii_speciale.jpg

Ludovic Orban critică Guvernul pe tema pensiilor speciale (Sursa foto: www.pnl.ro)
Ludovic Orban critică Guvernul pe tema pensiilor speciale (Sursa foto: www.pnl.ro)

O eventuală Ordonanţă de Urgenţă privind pensiile speciale ar fi neconstituţională, declară la RFI preşedintele PNL, Ludovic Orban. El acuză Guvernul Tudose că acţionează “pompieristic”.

Ludovic Orban se întreabă “unde a fost capul Guvernului când au elaborat şi au impus adoptarea legii salarizării? În momentul în care au impus această lege, nu s-au gândit că există consecinţe şi asupra pensiilor? Evident că nu s-au gândit. Evident că tot ce face actualul Guvern face pompieristic, într-o continuă improvizaţie şi permanent trebuie să facă diferite corecţii”.

Liderul PNL se opune reglementării problemei pensiilor speciale prin OUG: “Sunt categoric împotriva adoptării unei modificări la legea pensiilor prin Ordonanţă de Urgenţă. Această Ordonanţă de Urgenţă poate să provoace alte incendii, în alte zone (…). Orice fel de adoptare a unei modificări a legii pensiilor trebuie făcută printr-o amplă dezbatere în societate şi prin dezbatere şi adoptare în Parlament”.

Ludovic Orban ia în calcul atacarea eventualei OUG privind pensiile speciale la Curtea Constituţională: “Trebuie să vedem conţinutul actului normativ, în cazul în care Guvernul va alege totuşi această cale neconstituţională, pentru că nu se întrunesc condiţiile care sunt stabilite de Constituţie pentru emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă (…). Cu siguranţă, vom căuta temeiuri serioase pentru a ataca la Curtea Constituţională”.

1006