Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tensiuni interetnice: “Ne place să trăim în acest conflict mental”

romania_ungaria_65619200.jpg

Image source: 
RFI România (arhivă)

Cele mai recente incidente interetnice înregistrate la partida de fotbal FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe readuc în discuție subiectul conviețuirii româno-maghiare.

Tensiunile au izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute în momentul în care crainicul stadionului a anunțat componența echipei Sepsi Sfântu Gheorghe în limba maghiară (n.r. crainicul Sepsi Sfântu Gheorghe a prezentat componența în ambele limbi,  precizează reprezentanții clubului). De altfel, toate anunțurile sunt făcute în română și maghiară.

Cei aproximativ 2000 de fani ai FCSB prezenți în tribună au reacționat duminică scandând “România, România” în momentul în care componența echipei a fost prezentantă în limba maghiară.

Potrivit Digi Sport, după începerea partidei, susţinătorii roş-albaştrilor au arborat un banner pe care se putea citi: „Pentru voi acasă / Nu e în România / Plecaţi!“.

În replică, suporterii maghiari au scandat: „Ria, Ria, Ungaria“.

În ultima perioadă asistăm la o escaladare a acestor tensiuni, la provocări, iar lucrurile se vor înrăutăți pe măsură ce ne apropiem de momentul Centenarului, explică la RFI Péter Demény scriitor, traducător și blogger la Adevărul:

Ascultă aici interviul cu Péter Demény:
432