Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Referendumul, salvarea PSD?

Zilele trecute PSD a anunțat decizia ”politică” de a organiza referendumul privind definirea familiei la cererea Coaliției pentru familie.

Ne pregătim pentru o toamnă fierbinte : nici nu a început bine sesiunea parlamentară că premierul Mihai Tudose trebuie să dea explicații în Parlament cu privire la situația economică și la buget dar mai ales cu privire la măsurile fiscale controversate, viitorul pilonului doi de pensii sau investițiile zero, ca să îi cităm pe liderii liberali care se întreabă retoric atunci unde se duc banii din creșterea economică.

Dar toamna nu va fi doar fierbinte pe plan politic : sindicatele amenință cu proteste pe fondul neclarităților legate de legea salarizării iar o protestele legate de justiție și nu numai s-au reluat la Palatul Victoria.

În acest context, PSD a decis zilele trecute să organizeze controversatul referendum pentru modificarea Constituției în așa fel încât definiția familiei să fie mai strict delimitată. Invitatul zilei este politologul Andrei Țăranu care răspunde la RFI la întrebarea dacă nu cumva această decizie nu e de fapt o încercare de a deturna atenția publică spre un subiect care poate acoperi zgomotul celorlalte nemulțumiri.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Lea Berzuc în dialog cu politologul Andrei Țăranu
641