Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(P) Adopţia câinilor în pandemie şi beneficiile de ambele părţi ale acestui gest

Încă din luna martie a anului 2020 viaţa noastră a cunoscut numeroase modificări, unele plăcute, altele mai puţin plăcute. Însă, cu toţii putem spune că pandemia de Coronavirus a făcut pe mulți dintre noi să ne simţim mai singuri şi mai trişti, acest lucru fiind cauzat în mare parte din cauza restricţiilor impuse şi a izolării la domiciliu.

Singurătatea nu este uşor de acceptat şi nici de înfruntat, dar putem găsi numeroase soluții pentru a lupta împotriva ei. Dacă vă aflați în această situaţie trebuie să ştiți că un animal de companie, fie el o pisică, un caine, un hamster sau chiar mai mulţi peştişori într-un acvariu, vă pot ajuta să treceți mai uşor peste momentele de cumpănă. Vom descoperi în următoarele rânduri care sunt cele mai importante avantaje pe care adopţia unui câine îl poate avea asupra dumneavoastră, dar şi asupra lui.

Cu toţii ne dorim să facem cât mai mult bine în această viaţă. Ei bine, trebuie să ştiți că un animal adoptat este un animal salvat. Prin urmare, nu veți avea parte doar de un animal de companie, ci veți ajuta un câine să aibă parte de o viaţă mai bună. Adoptând un câine, îl veți salva pe acesta de la o viaţă petrecută fie pe stradă, fie într-un adăpost cu alte zeci sau sute de alte suflete. Însă trebuie să ştii că un câine adoptat tânjeşte după libertate, afecţiune şi grijă, prin urmare trebuie să vă asigurați că îi puteți satisface aceste nevoi. În cele mai multe cazuri, un câine pe care îl adoptaţi dintr-un adăpost de animale a trăit o mare parte a vieţii sale pe străzi. Astfel el este obişnuit cu condiţiile grele de viaţă şi a reuşit să se adapteze la orice situaţie pe care a întâlnit-o. 

Vă spuneam că puteți salva o viaţă, iată cum: la noi în ţară, în majoritatea adăposturilor de stat, în cazul în care câinele nu este adoptat legal în termen de 14 zile ar putea fi eutanasiat,de aceea cel mai indicat este să vizitați aceste adăposturi pentru a adopta. 

Trebuie să ştiți că eforturile dumneavoastră vor fi răsplătite înzecit, căci un câine nu uita atât de uşor binele primit. Un câine, indiferent de vârsta pe care o are, vă va aduce o mulţime de beneficii legate de sănătatea psihică și fizică. 

Iată pe scurt câteva motive pentru care să adopţi un câine dintre ele:

  1. Prezenţa unui câine în casa şi în viaţa dumneavoastră vă vor ajuta să reduceți nivelul stresului şi al anxietăţii;

  2. Plimbatul câinelui vă va ajuta să faceți mişcarea zilnică de care aveți nevoie pentru a vă menţine sănătos;

  3. Un câine aduce beneficii numeroase şi în viaţa copiilor. Mai precis, îi vor ajuta să descopere mai multe despre: responsabilitate, compasiune, loialitate, prietenie, dragoste şi blândeţe.

  4. Un câine special antrenat vă poate ajuta atunci când vă luptaţi cu diverse probleme de sănătate, precum: tensiune arterială, crize de ețpilepsie, hipoglicemie sau autism.

Vă faceți griji că nu vei reuşi să vă împrieteniți cu un câine adoptat? Dacă îi veți oferi dragoste, alături de blândeţe şi multă răbdare, câinele vă va considera salvatorul său şi vă va răsplăti pentru efortul depus. Mai mult decât atât, un câine poate fi dresat la orice vârstă. Este adevărat că atunci când este pui el este mai uşor de antrenat, însă un câine adult are deja un istoric, este inteligent şi ştie cât de dificilă poate fi viaţa pe străzi.

Dacă vrei să salvezi o viaţă, nu mai sta pe gânduri! Adoptă un câine şi cu siguranţă eforturile tale vor fi răsplătite.