Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(P) Cum să faci analiza timpului de lucru cu tahograful digital de la distanță?

truck-tachoscanweb3.jpg

Sursa imaginii: 
PSK Solution

În 2006, tahografele digitale au câștigat o largă recunoaștere în lume, marcând o nouă eră în sectorul transportului rutier. De atunci, managerii de flote și-au dat seama de importanța de a avea date precise și ușor accesibile care pot duce la decizii de afaceri mai inteligente.

Analiza predictivă și raportarea precisă bazată pe datele tahografului digital sunt principalii factori care pot îmbunătăți eficiența și siguranța flotei dumneavoastră pe drum. Cu toate acestea, există diverse instrumente care pot fi utilizate pentru descărcarea și analizarea datelor primite, în funcție de dimensiunea flotei dvs. și de necesitățile afacerii. 

Descărcați datele tahografului digital de la distanță

Primul pas către orice fel de analiza datelor tahografului digital - tachoscan inelo.com este strângerea tuturor informațiilor necesare. Tahografele digitale permit înregistrarea și stocarea datelor atât pe cardul șoferului, cât și pe unitatea vehiculului. În conformitate cu reglementările UE, o companie trebuie să descarce datele de pe cardurile de șofer de tahograf cel puțin o dată la 28 de zile, în timp ce datele de pe tahograf trebuie să fie descărcate cel puțin o dată la 90 de zile. În mod ideal, ar trebui să descărcați mai des datele cardului șoferului și ale tahografului pentru a vă asigura că aveți copii de siguranță regulate și că puteți detecta imediat orice încălcare. 

Dacă rulați manual, descărcarea datelor tahografului digital poate consuma mult timp și poate fi ineficientă. De ce să-ți pierzi timpul și energia când poți face asta mult mai repede? Managerii de flote pot reduce munca manuală utilizând o descărcare automată a datelor tahografului digital de la distanță. Înseamnă că puteți descărca toate datele tahografului în timp real, fără a fi nevoie ca nici șoferul, nici vehiculul să fie prezent. Acest lucru vă permite să descărcați datele zilnic sau săptămânal și să identificați orice probleme înainte ca acestea să devină o problemă mai mare.


Sursa imaginii: 
PSK Solution

Care sunt cerințele de bază de configurare pentru citirea de la distanță a datelor tahografului?

Fiecare vehicul trebuie să fie echipat cu un tahograf digital și un dispozitiv de descărcare la distanță, dispozitivul de descărcare de la distanță trebuie să fie conectat la un tahograf digital, cardul companiei de tahograf digital trebuie plasat în serverul de autorizare a tahografului iar când descărcați date, folosind un model de tahograf digital mai vechi, vehiculul nu trebuie să fie în mișcare.

Cum păstrezi datele în siguranță?

După ce au fost parcurși toți pașii menționați anterior, este timpul să vă stocați datele într-un loc sigur, acest lucru putând fi făcut pe platforme special create. În timp ce gestionați o flotă mai mică, descărcarea datelor tahografului poate fi posibilă folosind mini servere de autorizare, pe care le puteți configura și plasa în biroul dvs. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea să nu fie cazul întreprinderilor mai mari – este pur și simplu imposibil să păstrați toate cardurile de tahograf organizate și disponibile în orice moment. Pentru a verifica dacă șoferii au respectat regulile, ar trebui să analizați datele tahografului digital,pe care le găsiți pe o tahogramă.


Sursa imaginii: 
PSK Solution

Tahograma oferă o serie de rapoarte utile extrase din datele tahografului atât pentru managerii de flote, cât și pentru șoferi. Cu aceste rapoarte, puteți arunca o privire asupra rezumatului timpului de lucru al șoferului, a încălcărilor regulamentelor, a stării de descărcare a fișierului tahograf și chiar vă puteți baza pe date precise pentru calculele salariului șoferului. Găsiți mai multe informații pe antena24.ro, pentru a face cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.