Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(P) Cum te ajută SEO să îți atingi obiectivele de business

serviciiseoincadruluneiagentii.jpg

Sursa imaginii: 
Freepik

În ultimii ani, optimizarea pe motoarele de căutare (SEO) a devenit esențială în cadrul strategiei de marketing digital a unei afaceri din aproape orice domeniu. SEO este utilă, printre altele, pentru a atinge obiectivele de trafic și de conversie și a devenit un accelerator important de creștere pentru companii. Descoperă mai jos cum te ajuta SEO să îți atingi obiectivele de business.

Ce este SEO?

Specialiștii estimează că peste 90% din traficul online global provine din căutările pe Google. Primele trei rezultate de căutare primesc, în medie, 75% din clickuri. Și asta pentru că un site bine poziționat demonstrează expertiză în domeniul respectiv de activitate. Pentru ca afacerea ta să câștige notorietate, să beneficiezi de vizibilitate cât mai ridicată și să îți crești strategia de achiziție de clienți potențiali, trebuie, deci, ca site-ul acesteia să fie în topul rezultatelor organice. Acest lucru poate fi obținut printr-o strategie SEO eficientă. 

Dacă afacerea ta oferă produse sau servicii pentru care utilizatorii caută informații în mediul online, apelarea la servicii SEO in cadrul unei agentii de profil ar trebui să fie o prioritate pentru tine. Și asta pentru că o astfel de agenție poate să pună la punct o serie de tehnici pentru a crește poziționarea și vizibilitatea site-ului clientului pe Google, luând în considerare toate criteriile de relevanță ale algoritmilor motorului de căutare. În plus, o astfel de agenție îți poate oferi și alte servicii de marketing digital care te pot ajuta să îți atingi obiectivele de afaceri, de exemplu, să te ajute cu strategia de promovare pe rețelele de socializare online sau cu publicitatea pay-per-click. 

 

Alegerea unei agenții SEO este o decizie importantă pentru orice afacere, așa că este recomandat să îți aloci timp pentru documentare și să găsești una care să-ți ofere un avantaj competitiv, prin respectarea bunelor practici în domeniu.

Bunele practici - cheia unei strategii SEO eficiente

Există câteva condiții principale care trebuie să fie respectate pentru ca o strategie SEO să fie un eficientă: 

 • Evitarea conținutului duplicat - creșterea aceluiași cuvânt cheie pe mai multe pagini de articol și/ sau categorii de produse sau servicii poate să fie penalizată de Google, ceea ce duce la pierderea poziției în SERP;

 • Crearea de conținut relevant, care să aducă valoare adăugată reală;

 • Crearea de tipuri diferite tipuri de conținut, de exemplu, text, video, podcast, webinar etc.;

 • Selectarea de cuvinte cheie relevante, accesibile și profitabile;

 • Optimizarea adreselor URL;

 • Îmbunătățirea continuă a performanței site-ului, de exemplu, reducerea timpului de încărcare a paginii;

 • Utilizarea unor instrumente de analiză, de exemplu, GA4 (Google Analytics 4) si implementarea lui, pentru a identifica cele mai bune pârghii de conversie;

 • Efectuarea unui audit SEO și monitorizarea continuă a rezultatelor implementărilor tehnice din site.

Cum te ajută SEO în mod concret să-ți atingi obiectivele de business

Există mai multe aspecte care pot fi eficientizate cu ajutorul unei strategii SEO bune. Iată care sunt cele mai importante: 

 • Traficul crescut pe site - prin optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, poți atrage mai mulți vizitatori, ceea ce poate duce, în cele din urmă, la creșterea vânzărilor și a profiturilor.

 • Experiența îmbunătățită a utilizatorului - acesta poate să găsească mai ușor informațiile sau produsele pe care le caută. Acest lucru poate duce la creșterea traficului și a vânzărilor pentru o afacere, precum și la o mai bună cunoaștere a mărcii și la creșterea nivelului de loialitate a clienților.

 • Creșterea gradului de conștientizare a brandului - brand awareness - este gradul în care consumatorii sunt familiarizați cu o anumită marcă. Este important, pentru că poate influența comportamentul consumatorului, inclusiv deciziile sale de cumpărare. Nivelul de conștientizare a mărcii poate fi crescut printr-o varietate de activități de marketing, inclusiv publicitate, relații publice și social media.

 • Atragerea publicului țintă - în cadrul unei strategii SEO, te poți asigura că site-ul este optimizat pentru cuvintele cheie și expresiile potrivite, ceea ce te poate ajuta să atragi publicul țintă. 

 

În concluzie, dacă te străduiești să te faci remarcat pe piața online aglomerată, serviciile de optimizare pentru motoarele de căutare sunt una dintre cele mai eficiente metode care te ajută să-ți crești vizibilitatea, să generezi trafic pentru site-ul companiei, să atragi mai mulți clienți și, în cele din urmă, să îți atingi obiectivele de business și de creștere a veniturilor.