Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(P) "Vizită" în bucătăria profesională a unei rotiserii - iată ce utilaje sunt folosite

bucatarie-profesionala.jpg

Sursa imaginii: 
Fresco.ro

O rotiserie este unul dintre cele mai apreciate tipuri de localuri, în special în țara noastră, din motive mai mult sau mai puțin evidente. În primul rând, vorbim despre unul dintre cele mai accesibile soiuri de carne, atât la propriu, cât și la figurat, în sensul că puiul poate fi găsit oriunde și are un preț scăzut. În al doilea rând, alimentele servite aici, pe lângă faptul că sunt savuroase, sunt în general considerate și mai sănătoase decât alte alternative.

Nu în ultimul rând, unele dintre produse pot fi consumate pe stradă, în mers, ceea ce economisește timp clienților, una dintre cele mai importante resurse de care dispune oricine.

 

Deși vorbim despre preparate de tip fast-food, acest lucru nu înseamnă nici pe departe că trebuie făcut rabat la calitatea lor. Prin urmare, într-o bucatarie profesionala a unei rotiserii, se regăsesc echipamente de top, care garantează pregătirea rapidă și facilă a unor produse la cele mai înalte standarde, deopotrivă sigure pentru sănătate, delicioase și hrănitoare. Tocmai de aceea, parcurgând articolul în continuare, veți afla câteva exemple de astfel de utilaje, din oferta unui furnizor profesionist, cu o experiență îndelungată în domeniul ospitalității, așa cum este Fresco Expert, care susține inovația în restaurantele din România încă din anul 1992.

 

Echipamentele de bucătărie profesională pe care aceștia le comercializează pentru rotiserii au diferite dimensiuni și capacități și provin exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional, ceea ce le garantează fiabilitatea, ușurința în utilizare, productivitatea și, nu în ultimul rând, durata îndelungată de viață, fără necesitatea unor intervenții pentru reparații ori mentenanță. Ele au între 1 și 6 țepușe și pot găti de la 3 la 30 de pui simultan. Grill-urile sunt electrice sau pe gaz, ocupă puțin spațiu, raportat la randamentul lor, și sunt iluminate extrem de eficient.

Fără alte introduceri, iată câteva exemple de asemenea utilaje din oferta magazinului menționat anterior, alături de prețul lor și principalele caracteristici și funcții:

 

Grill electric AJD0002/CCN, 2 țepușe - 1.362 de euro

 

Pentru 6 pui / Iluminat interior / Construcție verticală / Dimensiuni 80x40x55,5 cm / Greutate 62 kg / kW electric 3.0;

 

Grill pe gaz 5330, 6 țepușe - 3.329 de euro

 

Echipament bucătărie profesională pentru 30 de pui / Iluminat interior / Construcție verticală / Dimensiuni 120x50x188 cm / Greutate 120 kg / kW gaz 34.8;

 

Rotisor cu vitrină caldă MINICONCEPT5.520iF2LS - 9.464 de euro

Pentru 15-20 de pui / Montat pe picioare reglabile sau roți cu frâne / Cu afișaj digital și control electronic al temperaturii / Vitrină cu 2 niveluri de prezentare / 6 programe de gătit și 1 program de spălare / Construcție verticală / Dimensiuni 88,6x90,5x186,8 cm / Greutate 252 kg / kW gaz 6.1.

 

Toate utilajele de bucătărie profesională descrise mai sus vin însoțite de garanție Base Care inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă), care poate fi prelungită, contra cost, la Performance Care - 390 de lei și Premium Care - 700 de lei, cu extra beneficii precum revizie anuală, training de utilizare, intervenție în 48-72 de ore etc.