Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(P) A fost lansat Ghidul de angajare a nevăzătorilor

Multe dintre persoanele cu dizabilități sunt apte de muncă și dornice să se facă utile. Doar că societatea în care trăim se adaptează mai greu la necesitățile acestora de integrare pe piața muncii. Pentru cei cu deficiențe de vedere, totuși, s-a făcut un prim pas important.

Programator, specialist în resurse umane, profesor sau psiholog... Sunt doar câteva dintre meseriile pe care o persoană cu deficiențe de vedere le poate practica la fel de bine precum o persoană tipică. Adică o persoană fără dizabilități reglementate de lege. Iar astfel de oferte de muncă apar adesea la jobradar 24. AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) a lansat “Ghid de angajare a nevăzătorilor”. Este primul instrument din România care își propune să faciliteze colaborarea dintre angajatorii incluzivi și candidații cu deficiențe de vedere.

Un pas înainte pentru nevăzători

Prima inițiativă pentru accelerarea pieței muncii din România pentru nevăzători și angajatori prin măsuri la nivel de spațiu, tehnologie și echipă constă în lansarea de către AMAIS a unui “Ghid de angajare a nevăzătorilor”. Acesta propune 9 meserii pentru aceștia. Programator, specialist în resurse umane, profesor sau psiholog: sunt doar câteva dintre meseriile pe care o persoană cu deficiențe de vedere le poate practica la fel de bine precum o persoană tipică - o persoană fără dizabilități reglementate de lege.

Și ei vor să învețe și să muncească

70% dintre persoanele cu dizabilități din România nu se pot angaja, deși pot munci. Este concluzia unui studiu realizat de către AMAIS, care precede ghidul. În România, există 93.591 de persoane cu deficiențe de vedere. 34% dintre acestea reprezintă populația cu vârstă de angajare (18-64 ani). Iar 3% sunt minori cu nevoie de acces la o educație care să le permită un parcurs profesional tipic. Datele arată că doar 4% dintre persoanele cu deficiențe de vedere au terminat cursuri universitare. În același timp, 64% dintre nevăzători și-au încheiat educația înainte de a ajunge la liceu.

Modele de meserii care pot fi făcute de către nevăzători

Ghidul de angajare a nevăzătorilor conține și o parte practică. Aceasta include o listă de 9 meserii care pot fi făcute de către nevăzători sau slab văzători, împreună cu informațiile tehnice de care au nevoie și angajatorii pentru a echipa corespunzător locul de muncă al angajatului cu deficiențe de vedere și pentru a crea un design incluziv.

Programator, specialist în resurse umane, avocat / consilier juridic, Content Writer, consultant pentru nevăzători, profesor, psiholog, operator call-center, broker / consultant financiar sunt cele 9 meserii descrise în ghid. Lista oferă doar câteva exemple și poate fi extinsă. În același timp, reprezintă și o matriță ce poate fi scalată și pentru alte tipuri de dizabilități.

Crearea unui mediu de lucru incluziv implică identificarea intervențiilor la nivel de spațiu, tehnologie și echipă. Fără aceste trei paliere este dificil să aplici politici reale de diversitate și incluziune, iar ghidul face lumină asupra pașilor pe care un angajator trebuie să-i urmeze în acest proces”, spune Iris Popescu, fondator AMAIS, arhitect și coordonator proiect.

Ghidul este realizat de o echipă incluzivă și multidisciplinară

Echipa de cercetare și producție este una incluzivă din punctul de vedere al abilităților (persoane tipice și persoane cu dizabilități), dar și din punct de vedere profesional: sociologie, resurse umane, analiză de date, arhitectură, tehnologie. Pentru realizarea ghidului au lucrat împreună nevăzători și persoane tipice, cu experiențe profesionale diferite, complementare, cu o motivație comună: aceea de a contribui la modelarea unei piețe a muncii incluzive.

Ghidul este disponibil atât pentru reprezentanții companiilor, cât și pentru persoanele cu deficiențe de vedere în căutare unui loc de muncă, prin accesarea website-ului www.ghid.amais.ro. Ghid de angajare a nevăzătorilor face parte din inițiativa Shift+Vieți, lansată de Fundația Comunitară București și ING Tech România. Shift+Vieți își propune să sprijine persoanele cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe piața muncii din România.

 

Despre AMAIS

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație non-profit, înființată în 2015. Misiunea noastră este cea de a construi o societate incluzivă. Facem asta prin aplicare principiilor designului incluziv în: arhitectură, tehnologie, evenimente și proiecte sociale.