Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Educaţie montană pe teren

poza-grup.jpg

Educaţie montană pe teren: Elevii claselor a III - a C şi a III - a E de la Şcoala nr. 81 din Bucureşti.

Educaţie montană...pe teren. Asta au avut ocazia să testeze recent elevii clasei a III - a de a o şcoală din Capitală. Cum a fost experienţa practică, după teorie aflaţi dintr-un reportaj de Andreea Orosz.

Pentru mulţi dintre copii ieşirea a fost prima în ceea ce înseamnă mers pe munte. După ce şi-au testat cunoştinţele privind marcajele, cei mici au pornit la drum.

Un reportaj de Andreea Orosz

AscultăDownload

Destinaţia: Poiana Secuilor. Pornire: de la Cabana Trei Brazi. Impresiile au fost culese în prima parte a traseului, după circa 15 minute de mers, dar şi după instalarea cortului.

 

În program contează fondul, dar şi forma sau detaliul. Astfel, nu e întâmplător faptul că republicanii au ales un loc simbolic pentru a-şi lansa oferta pentru legislative. Nu s-a întâmplat în Congres sau în vreun alt loc important, cu semnificaţie politică clasică, ci într-un magazin de scule şi unelte din Sterling, în estul statului Virginia.

45 de pagini are documentul, care poate fi rezumat într-o frază : "Republicanii vor reducerea taxelor, care omoară locurile de muncă".

Ei promit deci reducerea impozitelor, reducerea cheltuielilor publice, stoparea planurilor de salvare ale economiei – considerate ineficiente - şi abrogarea reformei sănătăţii, adoptate acum şase luni.

Vor fi îngheţate şi angajările în sectorul public, cu excepţia celor din domeniul siguranţei naţionale şi vor fi scoase în faţă valorile familiei, prin interzicerea, de exemplu, a oricărei finanţări publice a întreruperilor de sarcină.

În replică, democraţii îi acuză pe republicani că nu propun nimic nou şi că vin cu aceleaşi politici, care au condus către criză. Ei spun că înlesnirile fiscale şi îngheţarea cheltuielilor publice în nici un caz nu crează locuri de muncă.

Sondajele arată însă că după doi ani de criză, americanii sunt tentaţi să dea mai mult credit Opoziţiei republicane.

Pe doi noiembrie, americanii se vor prezenta la vot. În urma scrutinului, vor fi aleşi toţi cei 435 de parlamentari din Camera Reprezentanţilor şi o treime din senatori.

Teaser: 

"Promisiunea pentru America" – aşa se intitulează programul Partidului Republican, lansat în vederea alegerilor din noiembrie. Republicanii sunt convinşi că vor câştiga o mare parte din locurile disputate în Congres şi intenţionează apoi să reducă marja de manevră a preşedintelui Barack Obama, pe care îl consideră "arogant".

Autori: 
Zona: 
Internaţional
Categorie: 
Politică

 
Un reportaj de Andreea Orosz