Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Distanțe improbabile – o expoziție de fotografie inedită

afis-distante-mic.jpg

Distanțe improbabile – o expoziție de fotografie inedită

Marți, 8 octombrie, la ora 18:30 Galeria Odeon și DanaArt Gallery vă invită la vernisajul unei instalații de fotografie inedită, în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, București.

Distanțe Improbabile este un proiect al artiștilor Cristina și Răzvan Ropotan care a început în urmă cu doi ani. “Fiecare din noi avea câte un aparat foto și un film. 36 de poziții. Eu eram într-un loc, ea era în altă parte. Făceam câte 3-4 fotografii pe zi și apoi ne întâlneam și le alăturam. Este un dialog la distanță, sincer, ne-photoshopat.”, ne spune Răzvan.

Expoziția-instalație ne invită la o privire prezentă, activă și mereu proaspătă. Nu este despre tehnică și compoziţie în fotografie, ci devine un performance în care publicul este încurajat să se poziționeze față de sine, faţă de ceilalți și de contextul exterior.

Nu putem știi cu siguranță ce distanță este între mine, cea care vorbește și tine, tu, cel care citești. Între tine şi imagini. Între fotografii. Între noi. Între ”tu” şi ”tine”.”, spune Cristina Ropotan.

Trebuie să recunosc că a fost ideea ei. În esență, pentru mine a însemnat foarte mult, faptul că, deși eram departe unul de celălalt, aveam această unealtă care ne aducea cumva aproape, indiferent că eu eram la Paris și ea în București. În fiecare din fotografii este în spate, codat, un mesaj de dor, un mesaj de dragoste.”, a adăugat Răzvan Ropotan.

Cristina este fotograf, Răzvan este actor, iar distanțe improbabile este prima expoziție pe care cei doi au pregătit-o pentru public. Amândoi sunt tineri și entuziasmul lor este contagios. Nu ezitați să mergeți să vedeți această expoziție, deschisă publicului până pe 27 octombrie.

Trebuie să mulțumim DanaArt Gallery și Fabrik pentru că au devenit niște prieteni adevărați și ne-au ajutat foarte mult, dar mai ales pentru că fără ei expoziția nu ar fi avut loc în condiții atât de bune.” au mai spus cei doi.

Consultant artistic

Tamara Susoi, Cristina Tudor