Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Agnetha Fältskog a fost recompensată cu Discul de Aur în Suedia

agnetha.jpg

Agnetha Fältskog

Cântăreaţa suedeză Agnetha Fältskog, fostă membră a grupului ABBA, a fost recompensată cu Discul de Aur pentru vânzările ultimului ei album - "A" - în cadrul unui eveniment ce a avut loc la un festival din Stockholm.

Agnetha a avut o carieră solo destul de prolifică după destrămarea trupei ABBA, în 1982, dar fără să se bucure de succesul fenomenal al grupului suedez, care i-a asigurat celebritatea mondială. În martie 2013, Agnetha Fältskog a revenit pe scena muzicală, după o pauză de nouă ani, cu un single intitulat "When You Really Loved Someone". Cântăreaţa, în vârstă de 63 de ani, şi-a lansat apoi albumul intitulat "A" în luna mai.

Trupa suedeză ABBA, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a fost în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult "Waterloo", în 1974. Muzica ABBA a fost readusă recent în atenţia publicului graţie musicalului şi lungmetrajului "Mamma Mia!". Trupa suedeză continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an. ABBA a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

Potrivit administratorilor muzeului ABBA, celebrul grup suedez, emblematic pentru muzica pop şi disco, a vândut peste 378 de milioane de albume în lumea întreagă.