Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: Am primit oferte de la Mişcarea Populară şi Forţa Civică. Voi analiza

preda-am-primit-oferte-miscarea-populara-forta-civica-voi-analiza.jpg

Cristian Preda vrea un nou mandat de parlamentar european.

Europarlamentarul Cristian Preda spune la RFI că nu l-a contactat nimeni din conducerea PDL, după suspendarea sa din partid. El precizează că a primit "semne foarte clare de amiciţie şi oferte din partea Partidului Mişcarea Populară şi din partea micului grup foarte simpatic Forţa Civică-PNŢCD-IRL". Preda mai spune că prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu este "un fel de cremă antiriduri politice pentru Blaga".

Cristian Preda declară că suspendarea sa din PDL va expira pe 2 decembrie. "Deocamdată n-am nici un semn din partea Partidului Democrat Liberal, nici în sensul foarte concret. Telefonul meu a fost tot timpul deschis, dar nu m-a căutat nimeni de la PDL. Şi nici în sensul mai larg, nu mi se pare că există vreo schimbare semnificativă la PDL. Tot ce-a fost găsit e un fel de soluţie improvizată. Cătălin Predoiu, un fel de cremă antiriduri politice pentru Blaga! El trebuie să ascundă neputinţa lui Blaga şi în privinţa constituirii unui eventual Guvern şi-n privinţa unei candidaturi prezidenţiale. E o soluţie pe care electoratul nu o va accepta, pentru că alegătorul român e pretenţios, nu vrea o cremă antiriduri, vrea o soluţie puternică de revigorare, nu vrea un medicament, vrea alimentaţie sănătoasă", spune europarlamentarul.

Cristian Preda nu a decis încă ce va face după expirarea suspendării din PDL: "Am primit în acelaşi timp semne foarte clare de amiciţie şi oferte din partea Partidului Mişcarea Populară şi din partea micului grup foarte simpatic Forţa Civică-PNŢCD-IRL. Voi analiza. N-am luat o decizie. Eu m-am înscris în trecut în competiţia pentru un loc pe listele PDL la Parlamentul European, a venit replica suspendării şi acum voi analiza ce se poate face. Cred că-i pot reprezenta bine pe cetăţenii din România în PE şi voi căuta o soluţie politică pentru a face posibilă această reprezentare".

Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL şi Mişcarea Populară