Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA sunt sigure că Siria a folosit arme chimice

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Washingtonul se arată convins că regimul sirian a comis atacul chimic de miercurea trecută, căruia SUA vor să îi răspundă foarte probabil militar, dar fără să încerce să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad.

Vicepreşedintele american Joe Biden a acuzat regimul lui Bashar al-Assad că se află în spatele atacului chimic de miercurea trecută: "Nimeni nu se îndoieşte că (persoane) nevinovate, bărbaţi, femei şi copii, au fost victime ale atacurilor chimice din Siria. Iar vinovaţi de această folosire îngrozitoare a unor arme chimice în Siria sunt fără îndoială (membrii) regimului sirian".

"Ştim că regimul sirian este singurul care deţine aceste arme, că el a utilizat aceste arme în numeroase rânduri în trecut (...). Preşedintele (Barack Obama) crede şi eu cred că cei care utilizează arme chimice împotriva bărbaţilor, femeilor şi copiilor fără apărare este necesar să dea socoteală", spune Joe Biden.

O intervenţie militară internaţională în Siria este iminentă, dar Damascul a promis că se va apăra. Intervenţia ar fi limitată la o campanie punctuală de câteva zile, prin tiruri de rachetă de croazieră de tip Tomahawk de la bordul a patru distrugătoare aflate în largul coastelor Siriei, declară unii oficiali americani, citaţi de AFP.