Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu, despre tensiunile cu PNL: Ţara fierbe pe problemele reale, iar noi ne coafăm; trebuie luată o decizie în USL!

ilie-sarbu-tensiunile-pnl-tara-fierbe-problemele-reale-noi-ne-coafam-trebuie-luata-decizie-usl.jpg

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin

"Trebuie să recunoaştem că USL nu este un Paradis, dar nu e nici în Purgatoriu, că dacă am fi în Purgatoriu, încă ar fi bine! PSD nu are nici un interes să rupă alianţa cu PNL, dar situaţia nu poate continua aşa. Lipsa de comunicare din USL se vede şi trebuie să fim bărbaţi s-o recunoaştem. Dacă nu putem rezolva problema, trebuie luată o decizie!". Declaraţiile au fost făcute la RFI de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Senatorul social-democrat declară că USL trebuie să recunoască lipsa de comunicare: "Dacă suntem bărbaţi şi oameni politici responsabili, trebuie s-o recunoaştem, că ea (lipsa de comunicare din USL-n.r.) se vede. Trebuie s-o corectăm. Putem s-o corectăm, bine. Nu? Trebuie să luăm o decizie. Aşa, lăsând lucrurile să treneze, să degenereze, nici unul dintre noi nu va câştiga nimic, toţi vom pierde, pentru că e un proiect care a avut un mare succes, ne-a dus la aproape 70%, vă daţi seama, aproape incredibil pentru România. Şi acum să vii şi să dai oamenilor explicaţii, când ei aşteaptă de la noi rezolvarea problemelor, metroul, agricultură, învăţământ, sănătate, pensii, salarii. Ţara fierbe pe problemele reale, iar noi începem să ne coafăm! Nu ştiu dacă-i bine".

Ilie Sârbu recunoaşte că USL nu este un Paradis în clipa de faţă: "Noi n-avem nici un interes (să rupem USL-n.r.), categoric nu. Am spus-o, o repetăm. Nu mă mai refer la cea cu preşedintele, candidatul nostru este Crin Antonescu, dar nu putem continua aşa! Vedeţi că dvs. observaţi şi ne întrebaţi şi la întrebarea dvs. avem două variante: ori să minţim şi să spunem că totu-i bine, frumos şi e un mic Paradis ori să recunoaştem că nu suntem în Paradis încă, dar nici în Purgatoriu, că dacă am fi în Purgatoriu, încă ar fi bine!".

Relaţiile dintre PSD şi PNL s-au tensionat vizibil în ultimele săptămâni, din cauza poziţiilor diferite pe tema proiectului Roşia Montană şi a alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre tensiunile dintre PSD şi PNL