Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Italia – guvernul Letta a primit votul de încredere

enrico-letta-rasufla-usurat-guvernul-primeste-votul-incredere.jpg

Premierul italian, Enrico Letta (Foto: Reuters/Tony Gentile)

Guvernul italian de coaliţie condus de Enrico Letta a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, potrivit AFP. Un eventual vot negativ ar fi provocat o gravă criză politică în peninsulă.

Premierul Enrico Letta a declarat miercuri în faţa senatorilor că Italia se confruntă cu "un risc fatal", potrivit AFP.

"Italia se confruntă cu un risc care ar putea fi fatal, care depinde de un da sau un nu. Vă invit să daţi un exemplu de coeziune!", spune el.

La rândul său, Silvio Berlusconi a făcut o declaraţie neaşteptată în Parlamentul de la Roma. Fostul premier i-a îndemnat pe parlamentari să voteze pentru susţinerea Guvernului condus de Enrico Letta, potrivit AFP.

Declaraţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine la patru zile după ce tot el a provocat o criză politică în Guvernul de la Roma.

Potrivit comentatorilor, Silvio Berlusconi se teme de probabila pierdere a postului de senator şi a imunităţii parlamentare, după ce a fost condamnat definitiv astă vară la un an de închisoare pentru fraudă fiscală şi de aceea ar fi exercitat presiuni acum patru zile pentru ca cei cinci miniştri pe care-i are în Guvernul Letta să demisioneze.