Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Diaconu, despre cazul Papici: Domni de tipul ăsta pot să acuze şi Marea Neagră de subminarea economiei naţionale, dacă îşi pun în cap!

Mircea Diaconu comentează ironic cazul procurorului DNA, Lucian Papici. "Dacă domni de tipul ăsta îşi pun în cap să acuze Marea Neagră de subminarea economiei naţionale, pentru că mănâncă ţărmurile şi aduce alge, pot s-o facă foarte bine", spune la RFI vicepreşedintele executiv al PNL. El recunoaşte totuşi că e "puţin ciudat" că delegarea lui Papici fusese reînnoită recent chiar de către procurorul general.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis de procurorul general, Tiberiu Niţu.

Mircea Diaconu crede că "ceea ce se vede şi ce se comentează este suprafaţa. În mod sigur, dedesubt mai sunt mai multe nivele probabil, subsoluri, demisoluri, ceea ce vedem e un etaj, dar dacă primul-ministru spune ce spune, probabil ştie ce spune".

El spune că "în orice caz, nu e vorba de o demitere, este vorba de o încetare de delegare, pentru că s-a procedat aşa, ştiţi foarte bine şi cu Daniel Morar şi şi-au tot delegat între ei şi redelegat".

Vicepreşedintele executiv al PNL consideră însă că e "puţin ciudat" că delegarea lui Papici fusese reînnoită recent chiar de către procurorul general.

 

"În România se fabrică dosare"

 

Mircea Diaconu apreciază că Lucian Papici îşi poate continua activitatea şi ca simplu procuror: "Eu am aşa, o imagine: la un moment dat, când eram eu copil, un soţ şi o soţie se băteau pe uliţa satului meu şi cineva s-a băgat să-i despartă şi atunci amândoi l-au luat la bătaie pe cel care încerca să-i despartă. Aşa că între ei nu cred că e cazul să te prea bagi, am senzaţia că este între ei, e o lume specială, o lume ciudată, mă rog, mie nu mi-e deloc clar. Ceea ce nu înţeleg însă este că dacă pe un procuror îl scoţi dintr-o funcţie de conducere, nu înseamnă că el ar trebui să renunţe la dosarele pe care le are pe masă şi aşa mai departe".

Fostul ministru al Culturii afirmă că "în România ultimilor ani este de notorietate faptul că s-au fabricat dosare. Dacă domni de tipul ăsta îşi pun în cap să acuze Marea Neagră de subminarea economiei naţionale, pot s-o facă foarte bine. Îi fac un dosar penal Mării Negre şi demonstrează că Marea Neagră subminează economia naţională, pentru că mănâncă ţărmurile, aduce alge. Aproape orice îşi pun în cap să demonstreze, demonstrează. Nu e bine deloc!".

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri la România TV că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".