Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 2 octombrie 2013

angelo-niculescu-1970.jpg

Angelo Niculescu 1970. Sursa foto: Wikipedia

Ştiri sportive din rugby, fotbal american, fotbal, hochei şi tenis.

Rugby

Echipa română Rugby Dracula Oldboys s-a impus la Bosporus Veteran Tournament, competiţie care a avut loc recent la Istanbul. Reprezentanţii noştri au trecut în primul meci de formaţia locală, Ottomans Rugby Footbal Club, cu scorul de 30-10. Încercările noastre au fost reuşite de Nicu Lazăr,  Ionescu Dan Lucreţiu, Nită Niculae, Oprisan Mihai Jok , Adrian Dumitrescu şi Goiciu Cristian. Al doilea meci a însemnat remiza cu francezii de la Rugby Club Du Barreau De Lyon, scor 15-15. Cele trei eseuri au fost realizate de Liviu Urechescu 2  şi de  Mocanu Daniel. În ultimul meci, Lyon s-a impus în faţa turcilor cu 20-10, însă la golaveraj, cu 7 puncte acumulate, echipa noastră a încheiat pe prima poziţie.

Fotbal American

Echipa de fotbal American Bucharest Rebels s-a impus cu scorul de 6-0 în primul meci al Cupei Balcanice, împotriva bulgarilor de la Sofia Bears. În ciuda ploii torenţiale, jocul a fost unul frumos, iar băieţii noştri au marcat la chiar prima acţiune a meciului. Al doilea şi ultimul meci al competiţiei va avea loc în luna noiembrie, în deplasare, cu Crowns Kragujevac din Serbia. Între cele două partide, Sofia Bears va găzdui meciul contra echipei sârbeşti, care este şi favorită la câştigarea trofeului. 

Fotbal

Steaua a avut o prestaţie mult sub standardele Ligii Campionilor în partida contra celor de la Chelsea Londra. De altfel, rezultatul final vorbeşte de la sine despre superioritatea demonstrată de jucătorii din Insulă. Chelsea s-a impus cu 4-0, iar Steaua nu a marcat în primele două meciuri din grupe. Tineretul Stelei a cedat la acelaşi scor, în competiţia paralelă, Chelsea plecând din România cu un dublu 4-0. În celălalt meci al grupei, Schalke a câştigat pe terenul elveţienilor de la Basel. Echipa franceză Olympique Marseille a fost şi ea învinsă fără drept de apel, 3-0, de către finalista ediţiei trecute, Borussia Dortmund. Astăzi, de la ora 21.45, PSG are meci în cea mai tare competiţie, cu portughezii de la Benfica Lisabona. 

Angelo Niculescu

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, Angelo Niculescu, a împlinit pe 1 octombrie frumoasa vârstă de 92 de ani. Aproape uitat de lume, tehnicianul care a calificat România la Campionatul Mondial din Mexic 1970 sau în sferturile de finală la Campionatul European din 1972 susţine că fotbalul românesc este pe o accentuată pantă descendentă. În discuţia purtată cu RFI, Angelo Niculescu a precizat că jucători ca Dembrovschi, Lucescu, Radu Nunweiller sau Dinu au fost exponenţiali şi ar trebui să servească drept model şi generaţiei actuale. La mulţi ani!

Hochei

A început un nou sezon în cea mai tare competiţie hocheistică a lumii, NHL. Marea rivalitate dintre Montreal şi Toronto a fost tranşată la Bell Center de către Toronto Maple Leafs, care a câştigat cu 4-3. Partida a fost umbrită de mai multe incidente, cel mai grav fiind cel în care jucătorul de la Canadiens, George Parros, s-a lovit cu faţa de gheaţă şi a fost transportat la spital cu comoţie cerebrală. Campioana en-titre, Chicago Blackhawks, a câştigat cu 6-4 meciul cu Washington Capitals. Meciul a fost precedat de ceremonia de înălţare a steagului pentru echipa care deţine Stanley Cup. Al treilea duel al zilei a fost un alt meci sută la sută canadian, între Edmonton Oilers şi Winnipeg Jets, cu oaspeţii câştigători în timpul regulamentar, cu 5-4.

Tenis

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și belarusul Max Mirnîi s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.315.250 dolari, grație victoriei cu 6-3, 6-4 în fața favoriților numărul patru, Julien Benneteau (Franța)/Nenad Zimonjic (Serbia). Tecău și Mirnîi și-au asigurat un cec de 16.920 dolari și 90 de puncte ATP, iar în sferturi vor înfrunta cuplul britanic Colin Fleming/Jonathan Marra. Pe tabloul de simplu de la Beijing, Richard Gasquet s-a calificat pentru turul secund, după Victoria cu 6-3, 7-6 în faţa germanului Floria Mayer. Cele două jumătăţi de tablou sunt dominate de primii doi clasaţi, sârbul Novak Djokovic, respective spaniolul Rafael Nadal.