Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 3 octombrie 2013

Ştiri sportive din futsal, tenis de masă, fotbal, hochei, rugby şi volei.

Futsal 

La Tg. Mureş a început aseară grupa de calificare a Futsal Cup. Campioana României, Cityus Tg. Mureş, a încheiat la egalitate, 6-6 cu belgienii de la Chatelineau. Meciul a avut o desfăşurare dramatică. Oaspeţii au condus cu 4-0 pentru a intra la cabine cu un avantaj minim, 5-4. În partea secundă, mureşenii au revenit şi au reuşit o remiză. În celălalt meci din grupă, Araz, din Azerbaidjan, a trecut cu 5-1 de Athina 90, din Grecia. Astăzi, de la ora 19.30, echipa noastră susţine al doilea joc, contra elenilor de la Athina. De la ora 17, Araz dă piept cu Chatelineau. 

Tenis de masă

12 sportivi, 6 băieţi şi 6 fete, vor reprezenta România la Campionatele Europene de tenis de masă, care se dispută în perioada 4-13 octombrie, la Viena, în Austria. Primele concursuri continentale vor fi cele pe echipe. La masculin, lotul condus de Adrian Crişan urmăreşte promovarea în prima grupă valorică, în timp ce la feminin, eliza Samara, Dana Dodean şi Bernadette Szocs au în intenţie cucerirea unei medalii. România va întâlni pe tabloul fetelor Ucraina, în primul tur, iar în cazul unei victorii următorul adversar, în sferturile de finală, va fi Ungaria. La nivel de juniori şi cadeţi, 13 sportivi români se află în aceste zile la Openul Serbiei de tenis de masă.  Două fete din Slatina, spre exemplu, împreună cu antrenorul lor, şi-au plătit deplasarea în ţara vecină din buzunarul propriu. 

Fotbal

Succes scontat aseară în Liga Campionilor pentru PSG, care a dispus cu 3-0 de Benfica Lisabona. Rezultatul a fost stabilit încă din primele 30 de minute, după dubla lui Ibrahimovici şi reuşita lui Marquinios. Fotbalul european continuă şi astăzi, cu o seară de Europa League. Pandurii Tg. Jiu se află şi ei în Portugalia, pentru jocul cu Pacos Ferreira, iar Bordeaux este gazda partidei cu Maccabi Tel Aviv, din Israel. Ambele jocuri încep la ora 22.05. campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, susţine o partidă în deplasare, lângă Cercul Polar de Nord, la Tromso, în Norvegia. Ora de start este 20.00. 

Hochei

Hocheistul rus Alex Ovechkin a fost prezent în această săptămână în Grecia, pentru a purta câteva sute de metri tora olimpică în drumul acesteia către Soci. La nici 24 de ore după aventura la poalele Olympului, Ovechkin a debutat într-un nou sezon al NHL, alături de coechipierii de la Washington Capitals. El a marcat primul gol al echipei sale pe terenul campioanei en-titre Chicago Blackhawks, care până la urmă a reuşit să se impună cu 6-4. Ovechkin a spus că niciun efort nu este prea mare pentru o astfel de onoare, de a purta torţa olimpică. Ovechkin este campion mondial cu Rusia, iar ţinta sa principală pentru anul viitor este obţinerea aurului olimpic pe litoralul Mării Negre, la Soci. Mama lui Ovechkin, Tatiana,  este dublă campioană olimpică în 1976 şi 1980, cu echipa de baschet a Uniunii Sovietice. 

Rugby

Campionatul de rugby al Rusiei a ajuns şi el în faza finalelor. Conform clasamentului întocmit la finele celor 18 etape ale sezonului regulat, pentru medalia de bronz, în dublă manşă, se vor duela Strela Agro şi VVA Monino. La prima echipă evoluează trei internaţionali moldoveni, Gargalîc, Bajutin şi Castraveţ, care se vor întâlni cu coechipierul lor de la naţionala Moldovei, Andrei Romanov, de data aceasta în postură de adversar. Finala mare se dispută în Siberia, între deţinătoarea titlului, Enisei Krasnoyarsk şi concitadina Krasny Yar. Gazdele au în primul XV pe Victor Arhip, în timp ce la oaspeţi îi regăsim pe Ceaceslav Titică, Maxim Cobîlaş sau Oleg Prepeliţă. Toţi cei enumeraţi fac parte din componenţa Moldovei.

Volei

Echipa naţională masculină de volei a greşit debutul în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial de anul viitor, care se va desfăşura în Polonia. Băieţii noştri au fost învinşi în minimum de seturi, 3-0, de către selecţionata Suediei. În celelalte rezultate înregistrate la Almere, în Olanda, Belarus – Ucraina 3-0 şi Olanda – Israel 3-0. Azi, de la ora 18.00, România joacă în faţa naţionalei israeliene. Sistemul de desfăşurare al turneului este fiecare cu fiecare, cu primele două clasate urmând să avanseze în turul următor spre competiţia poloneză.