Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 4 octombrie 2013

Ştiri sportive din sărituri cu schiurile, futsal, hochei pe iarbă, fotbal, gimnastică şi rugby.

Sărituri cu schiurile

La Baza Olimpică pentru Sporturi de Iarnă de la Râşnov, Valea Cărbunării, va avea loc la acest sfârşit de săptămână, un concurs de sărituri cu schiurile pentru juniori şi tineret, Cupa FIS Carpaţi. Şi-au anunţat prezenţa sportivi din Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi, bineînţeles România. Primele sărituri sunt programate mâine de dimineaţă, la ora 9. La Râşnov există o frumoasă tradiţie în sărituri cu schiurile, în timp ce într-o localitate limitrofă, la Cheile Grădiştei, se află cea mai modernă bază de biatlon din ţară.

Futsal

Campioana României, Cityus Tg. Mureş, a câştigat cu 7-6 al doilea meci al Futsal Cup, împotriva celor de la Athena, din Grecia. Mureşenii au fost din nou protagoniştii unei partide cu multe goluri, după ce acum două zile au remizat cu Chatelineau, din Belgia, scor 6-6. În celălalt meci de ieri, Araz s-a impus cu 3-1 în faţa lui Chatelineau. Mâine, de la ora 19.30, la Sala Sporturilor din Tg. Mureş, va avea loc finala grupei, între Araz şi Cityus. Echipa din Azerbadjan este favorizată în cazul unui rezultat de egalitate. Sporting Club Paris a învins cu 6-4 la Harkov, în Ucraina, în meciul cu localnicii de la Lokomotiv. Grupa este însă dominată de echipa italiană Marca, peninsularii având maximum de puncte după două etape. 

Hochei pe iarbă

Recent, la baza sportivă Voinicelul din Capitală, a avut loc a doua ediţie a Memorialului "Leonid Dulimof" la hochei pe iarbă. Competiţia a fost organizată graţie iniţiativei şi implicării unui grup de împătimiţi ai sportului cu minge şi crose, fiind un omagiu pentru antrenorul care s-a dedicat totalmente hocheiului pe iarbă.

La categoria U14, CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 1-0 în finală cu CSS 4 Bucureşti. Aceleaşi grupări au fost protagonistele finalei de la categoria de vârstă U18, ilfovenii impunându-se şi aici la limită, cu scorul de 2-1. O a treia competiţie, în care toţi participanţii au fost câştigători, a fost cea de old-boys.

Hocheiul pe iarbă este a patra disciplină ca popularitate la nivel mondial, după fotbal, baschet şi cricket.

Fotbal

Pandurii Tg. Jiu a remizat ieri seară, 1-1 pe terenul portughezilor de la Pacos Ferreira. Într-un alt meci din aceeaşi grupă, Fiorentina a învins în Ucraina, pe Dnipro, cu 2-1. Italienii se află pe primul loc al grupei, cu 6 puncte, în timp ce Dnipro este pe doi, cu 3 puncte. Pandurii şi Pacos Ferreira împart poziţiile trei şi patru, cu câte un punct. Echipele franceze prezente în Europa League nu s-au implicat foarte tare. Lyon a remizat cu Guimaraes, 1-1, ajungând la al doilea egal al sezonului internaţional. Bordeaux a aliniat o formaţie de rezerve, pierzând cu 2-1 meciul cu Maccabi Tel Aviv, din Israel. Girondinii sunt mai îngrijoraţi de partida cu Sochaux, din campionat, un veritabil derby al subsolului de clasament. Un alt derby, dacă tot vorbim de mari meciuri, este cel în care se întâlnesc Marseille şi PSG, în runda de week-end din Hexagon. 

Gimnastică

Gimnastul japonez Kohei Uchimura a stabilit un nou record mondial, câştigând pentru a patra oară titlul mondial la individual compus. El s-a impus cu lejeritate în faţa celorlalţi concurenţi, încântând publicul prezent la sala din Anvers. În programul Campionatelor Mondiale de gimnastică din Belgia astă-seară, de la ora 21.00, avem emoţii pentru Larisa Iordache, care concurează şi ea la individual compus. Gimnasta noastră a încheiat subdiviziunile de calificare pe locul al patrulea, însă noi sperăm să obţină o medalie. Finalul de săptămână ne aduce alte sportive în finalele pe aparate, iar noi vom reveni cu amănunte săptămâna viitoare.

Rugby

Chiar dacă am mai vorbit despre acest subiect, insistăm cu voia ascultătorilor pentru balonul oval. Mâine, pe Stadionul Arcul de Triumf, vor avea loc finalele Superligii de rugby. Steaua şi Farul Constanţa se vor duela pentru medalia de bronz, cu începere de la ora 16.00. La ora 18.30, Timişoara şi Baia Mare vor reedita finala de anul trecut, jucând cu trofeul pe masă. Finală este şi în emisfera sudică, de la ora 18.00, la Johannesburg. Africa de Sud şi Noua Zeelandă se întâlnesc în ultima rundă din Rugby Championship. Springboks au nevoie de o victorie cu bonus ofensiv, adică minim patru eseuri, coroborat cu un alt obiectiv, acela de a nu permite oaspeţilor să acumuleze bonus ofensiv sau defensiv. Încheiem cu tenis de masă, pentru că astăzi, la ora 15, echipa naţională feminină a României a debutat la Campionatele Europene de tenis de masă, în primul tur, contra Ucrainei.