Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 7 octombrie 2013

Ştiri sportive din tenis de masă, gimnastică, futsal, tenis, şah şi rugby.

Tenis de masă

Echipa naţională de tenis de masă feminin a României va disputa astăzi finala Campionatelor Europene de la Viena, din Austria. Partida pentru titlul continental se va desfăşura contra Germaniei, cu începere de la 0ra 17.30. România a dispus în tururile anterioare de Ucraina, 3-2, Ungaria şi Rusia, ambele cu 3-0. În componenţa tricolorelor intră Eliza Samara, Dana Dodean şi Bernadette Szocs. Băieţii au ajuns în finala celei de-a doua grupe valorice europene, unde tot astăzi joacă împotriva Italiei, pentru promovarea în elită.  

Gimnastică

România a cucerit o singură medalie la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Anvers, din Belgia. Larisa Iordache a adus o distincţie de bronz delegaţiei noastre, în finala la sol. Sandra Izbaşa şi Marius Berbecar, alţi gimnaşti calificaţi în finale pe aparate, nu au ajuns pe podiumul de premiere.

Futsal

Campioana României Cityus Tg. Mureş a acces în ultimul tur al Futsal Cup. După turneul organizat în Sala Sporturilor din Tg. Mureş, băieţii noştri au reuşit să obţină locul secund în grupă, după azerii de la Araz, cu care au şi remizat, 3-3 în ultimul joc. Cityus obţinuse anterior o egalitate, 6-6 cu belgienii de la Chatelineau, pentru a câştiga apoi în faţa formaţiei Athena 90, din Grecia, cu 7-6. Într-o altă grupă, la Harkov, în Ucraina, Sporting Club Paris s-a clasat pe ultima poziţie.

Tenis 

Rafael Nadal este noul lider mondial al clasamentului ATP. În pofida eşecului din finala Openului Chinei, de la Beijing, Nadal a revenit în topul mondial, după ce l-a detronat pe sârbul Novak Djokovic, fostul deţinător al fotoliului. Djokovic l-a învins pe Nadal la Beijing în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4. Pe tabloul de dublu a triumfat tandemul compus din românul Horia Tecău şi belarusul Max Mirnyi. Cei doi, în urma acestei performanţe, şi-au maximizat şansele de a ajunge la Turneul Campionilor. 

Şah 

La Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti, începând cu data de astăzi, are loc o nouă ediţie a tradiţionalei competiţii Turneul Regilor la şah. Spre deosebire de anul trecut, la mese vor intra acum cinci mari maeştri internaţionali. Aceştia sunt Fabiano Caruana, din Italia, Wang Hao din China, Radjabov Teimour din Azerbaidjan, fostul campion mondial Ruslan Ponomariov din Ucraina şi Liviu Dieter-Nisipeanu din România. Vor fi 10 runde în care se va juca la două mese. Accesul publicului spectator este liber, la RFI va fi la faţa locului. 

Rugby

RCM UV Timişoara este noua campioană naţională a României la rugby, după succesul din finală, 25-19 cu CSM Ştiinţa Baia Mare. Bronzul l-a câştigat Steaua, învingătoare în faţa Farului cu 25-14. În emisfera de sud, Noua Zeelandă a câştigat pe terenul sud-africanilor, la Johannesburg, cu 38-27 şi a câştigat trofeul pus în joc. Mai mult, All Blacks sunt invincibil de doi ani încoace, după o serie de 12 succese consecutive. Într-un alt joc, Australia a învins Argentina la ea acasă cu 54-17, ocupând poziţia a treia în clasamentul final.