Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


100% RO se pregăteşte de lansare

2-10-tinuta-alina-realiza.jpg

100% RO se pregăteşte de lansare

În 2011, o colecţie couture a fost realizată sub direcţia artistică a designerului francez Philippe Guilet, compusă din 33 de ţinute de inspiraţie românească, realizate în întregime în România cu artişti, artizani - mânile de aur ale României.

Această colecţie va fi prezentată în mod excepţional în data de 10 noiembrie, la Ambasada Franţei în România şi apoi la Paris. 100%.RO este o inițiativă privată pentru promovarea României cu un chip nou, prin dezvoltarea de proiecte care să valorifice patrimoniul cultural românesc.

Unul din artizanii participanţi la acest ambiţios proiect este Virginia Linul. Absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Virginia Linul are 41 de ani și o mare pasiune: folclorul românesc. A moștenit talentul şi dragostea pentru artă populară de la mama ei și se bucură că a reușit să o transmită mai departe fiicei sale. Cele trei doamne Linul – mama, fiica și bunica - creează astăzi, cu migală și rafinament, costume populare realizate integral de mâna, coliere lucrate manual din mărgele, curele cu mărgele pentru femei și bărbați - purtate ca accesorii și podoabe.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog cu Oana Marinescu, manager de proiect şi Virginia Linul, artizan