Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asteroid de mărimea unui portavion trece pe lângă Terra

Un asteroid de mărimea unui portavion va trece, marţi, la mică distanţă de Terra, au anunţat specialiştii americani de la NASA, care au precizat că nu există riscul unei coliziuni cu planeta noastră. Este totuşi cel mai mare asteroid care va trece pe lângă Terra, din 1976 până în prezent, potrivit Agenţiei spaţiale americane.

Efectele gravitaţionale generate de acest asteroid nu vor fi perceptibile pe Terra, a precizat NASA, referindu-se la maree şi mişcări ale plăcilor tectonice.

Savanţii de la NASA vor analiza ecourile undelor radar care vor fi reflectate de suprafaţa asteroidului. Ei speră să obţină astfel imagini precise ale acestui corp ceresc, care vor dezvălui totodată un număr mare de detalii despre suprafaţa, forma şi dimensiunile exacte ale lui.

Astronomii amatori care vor să îl observe trebuie să fie echipaţi cu un telescop având o deschidere de cel puţin 15 centimetri.

Directorul Agenţiei Spaţiale Române, Marius Piso, vorbeşte la RFI despre eventualele urmări pe care le-ar avea impactul unui asemenea asteroid cu Pământul

 
Marius Piso, directorul Agenţiei Spaţiale Române