Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Austrian [email protected] Green Hours, ediția a III-a

aua-poster.jpg

Austrian [email protected] Green Hours, ediția a III-a

Forumul Cultural Austriac în parteneriat cu Green Hours 22 Club Jazz Cafe continuă și în acest an seria concertelor de jazz susținute de artiști austrieci. Sunt programate cinci concerte, care se vor derula în intervalul lunilor ianuarie – martie la Green Hours 22 Club Jazz Cafe, București Calea Victoriei 120 începând cu ora 21. 

Și în acest an formațiile prezente au fost selectate în așa fel ca ele să prezinte o imagine cât mai completă a scenei de jazz din Austria. Biletele se găsesc la Green Hours 22 Club Jazz Cafe, telefon 0788 452 485. Sponsori Epamedia, Austrian Airlines. 

Frații Pichler´Bros deschid seria de concerte în 26 ianuarie prezentând compoziții proprii pentru voce, contrabas, percuție și banjo. Ei au mai concertat în cadrul Austrian Hours @ Green Hours alături de ghitaristul Wolfgang Muthspiel în 2011.

Concertul din 9 februarie susținut de formația Talltones ne invită la o plimbare destinsă cu inflexiuni de pop prin lumea plină de surprize a jazz-ului. Klaus Paier și Asja Valcic își vor prezenta programul A deux pentru violoncel și acordeon în cadrul concertului din data de 23 februarie. Martin Gasselsberger Trio, care concertează pe 8 martie propun publicului un program caracterizat pe de o parte de un sound seren și destins pe de altă parte de un înalt grad de improvizație, impresionant prin acuratețe și inventivitate. Concertul de închidere susținut de formația Quadrat:sch în 15 martie ne oferă o incursiune inedită întrun univers sonor cu totual aparte, interpretând jazz la țambal, țiteră, chitară și contrabas.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu Alexander Guțoiu, Forumul Cultural Austriac