Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bucureşti - Paris, rezistenţa patrimoniului

9914-0-1.jpg

Bucureşti - Paris, rezistenţa patrimoniului

Joi, 22 martie 2012, între orele 10.00-19.00, la Institutul Cultural Român a avut loc primul atelier de arhitectură și patrimoniu cu tema Protejare/ restaurare/legislaţie/ instituţii, organizat în parteneriat cu Asociaţia Pro Do Mo.

Invitatul special al evenimentului a fost Pierre Housieaux, preşedintele Asociaţiei pentru salvarea Patrimoniului şi punerea în valoare a Parisului istoric – Paris Historique, căreia îi revine meritul de a fi salvat şi valorificat cartierul parizian Marais. Evenimentul este primul din seria „Un viitor pentru patrimoniul Bucureştiului – perspectivă europeană“, organizată de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Asociaţia PRO.DO.MO. și derulată pe parcursul anului 2012. Fiecare atelier va beneficia de prezența unui invitat din Europa, care va susţine o prezentare însoţită de proiecţii. Scopul acestor ateliere este de a adapta modele de bune practici din alte ţări şi de a găsi şi implementa soluţii concrete pentru diferite situaţii din România.

Au fost în studio Pierre Housieaux, preşedintele Asociaţiei Paris Historique, Doina Vella, vicepreşedinte Pro Do Mo, Yves Le Marchand, protecţia patrimoniului, Paris Historique.

Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu Pierre Housieaux și Doina Vella