Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


City Switch, artiști români la Lyon

city-switch-2011-focar.jpg

City Switch, artiști români la Lyon

Călătoriile au constituit dintotdeauna o parte esenţială a formării şi evoluţiei artiştilor. Deşi leagănul Renaşterii a fost multă vreme sursă de inspiraţie pentru generaţii de creatori, astăzi, în Europa modernă nu toate drumurile duc la Roma.

Unele chiar fac naveta între Bucureşti şi Lyon. Proiectul City Switch/Schimb de Oraşe este un program de schimb internaţional de artişti între Franţa şi România iniţiat în 2009 şi care îşi propune să dea ocazia artiştilor (români şi francezi) să trăiască o inedită experienţă urbană: o lună creaţie într-un atelier original - un container maritim instalat, de preferinţă, în centrul oraşului.

Ediția 2011 a City Switch este organizată de Galeria Roger Tator din Franța și Modernism.ro din România şi aduce în faţa publicului din Lyon colectivul focAR (Alina Tudor și Răzvan Neagoe) al cărui proiect intitulat "Je passe/J’habite/Je vis" va avea vernisajul în 16 septembrie în secțiunea Resonances din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană din Lyon. 

 
Mihaela Dedeoglu în dialog cu Oana Ioniţă, manager de proiect şi PR, Modernism.ro