Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lecţiile de CSR

eu-csr-lessons-2011.jpg

Lecţiile de CSR

Zilele acestea se desfăşoară la Bucureşti cea de-a doua ediţie a “European CSR Lessons”. Proiect al platformei Responsabilitatesociala.ro, evenimentul aduce studii de caz din spaţiul european, despre modul în care companiile pot rezolva probleme grave ale societăţii, ale economiei sau ale mediului înconjurător, prin intermediul practicilor de Responsabilitate Socială Corporativă.

Evenimentul are o importanţă deosebită pentru sectorul de afaceri românesc, în condiţiile în care Comisia Europeană a anunţat în octombrie 2011 un pachet ambiţios de politici prin care va stimula practicile de CSR în toate statele membre, cu scopul de a recâştiga încrederea consumatorilor în marile companii şi în economia europeană. Măsurile din acest pachet merg de la accesul la achiziţii publice, până la obligativitatea companiilor de a-şi raporta impactul (pozitiv sau negativ) asupra societăţii, a comunităţilor locale şi asupra mediului.
Cele 2 zile de conferinţe (15 şi 16 mai) vor include 4 sesiuni de studii de caz care vor acoperi o arie largă de subiecte: de la reducerea poluării, a consumului de energie sau a deşeurilor, până la inovaţia în domeniul produselor şi serviciilor responsabile, la dezvoltarea comunităţilor locale sau incluziunea categoriilor defavorizate sau a persoanelor cu dizabilităţi.

Au fost în studio Violeta Chiriloaie, coordonator pr&marketing Responsabilitatesociala.ro şi Alexandra Corolea, Community Affairs Specialist, BCR.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu Violeta Chiriloaie şi Alexandra Corolea