Lucian Ban - American Landscapes

afis-final-ban.jpg

Lucian Ban - American Landscapes

După succesul proiectului Enescu Re-Imagined, pianistul Lucian Ban revine la Bucureşti cu un inedit proiect, un recital de pian solo care va descrie o versiune personală a Americii în care locuieşte de peste 12 ani.

Sursele de inspiraţie: de la American Songbook, la blues-uri și cântece tradiționale, de la avangarda clasică a lui Charles Ives la inovațiile lui Duke Ellington, de la extraordinara muzică a marilor centre urbane precum New York, Chicago și New Orleans, la muzica populară din mijlocul Americii. Miercuri, 1 iunie, ora 19 laTeatrul Act.

Nominalizat de două ori în 2005 și 2006 la prestigiosul premiu ” Best European Jazz Musician”, pianistul, liderul, compozitorul și aranjorul Lucian Ban este considerat parte din generația de interpreți și compozitori aflată în prim-planul Jazz-ului modern contemporan la New York. Compozițiile sale sunt interpretate și înregistrate și de alți muzicieni și ansambluri de jazz. A înregistrat până acum 8 albume sub nume personal pentru case de discuri prestigioase, care s-au bucurat de recunoașterea criticii de specialitate. Susține în mod curent concerte și turnee cu diferitele sale proiecte în America și Europa.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu pianistul de jazz Lucian Ban