Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"MIDI OVERDOSE" marca Vlaicu Golcea & Co

midi-overdose-green-18.jpg

"MIDI OVERDOSE" marca Vlaicu Golcea & Co

"MIDI OVERDOSE" este noul proiect al lui Vlaicu Golcea realizat împreună cu Uţu Pascu la bas şi Tavi Scurtu la baterie. Prin acestă formulă băieţii fac o combinaţie de muzică electronică, progresivă şi bineînţeles jazz.

Aseară, cei trei au cântat la Green Hours Jazz Caffe alături de un invitat special - Electric Brother. Liliana Simionescu a fost la concertul "MIDI OVERDOSE".

Pe scena în lumini difuze albastre, empatia cu publicul şi improvizaţia fac legea. "MIDI OVERDOSE" înseamnă în câteva cuvinte sunete specifice de jazz redate prin instrumentele electronice la care Vlaicu Golcea dă tonul, combinate cu sunetul de baterie cu care vine din urmă Tavi Scurtu, completat de basul lui Uţu Pascu. Împreună cu Electric Brother la chitară, grupul te face să explorezi stări emoţionale intense cu muzica lor.

Cine sunt cei care fac parte din proiectul "MIDI OVERDOSE" ?

"Sunt Vlaicu Golcea, la instrumente electronice, apoi Electric Brother, chitară şi voce, Uţu Pascu la contrabas şi bas electric şi Tavi Scurtu la baterie şi percuţie. Îmi e foarte greu să descriu acest proiect, cred că de asta m-am apucat de muzică să nu fiu nevoit să vorbesc. Este o muzică eclectică, ce vine din ceea ce ne place nouă  şi cred că am ajuns la un fel de punct în care ne putem pune pe o scenă şi putem face muzica improvizată care ne place. Şi, de fapt acesta este şi conceptul acestui grup. Avem extrem de puţin material repetat înainte şi ceea ce facem noi se aseamănă cu jazz-ul, pentru că toţi suntem muzicieni de jazz din punctul de vedere al improvizaţiei, dar ceea ce se aude, sper eu, că este mai updatat sonor pentru 2011.", explică Vlaicu Golcea.

Muzică eclectică, improvizaţie cu accentuate tuşe de jazz, sunete dinamice, densitate şi ritm toate se întâmplă doar pe scenă. Vlaicu Golcea spune că diferenţa vine tocmai din faptul că pe scenă imperfecţiunea poate aduce un plus muzicii.

"Pur şi simplu este ceva ce facem de plăcere. Rezumând seara asta, a fost o seară în care ne-am adunat ca să cântăm. În principiu e un show bazat pe live şi pe empatie. Este o foarte mare diferenţă între muzica făcută în studio şi procesată şi muzica live care dincolo de faptul că sunt multe instrumente electronice şi multe maşini pe scenă tocmai prin imperfecţiuni şi prin greşeală face diferenţa", spune Vlaicu Golcea.

Prin combinaţia efectelor electronice cu dominante caracteristici de jazz faci o adevărată călătorie muzicală prin univers ascultând recitalul "MIDI OVERDOSE". 

 
Liliana Simonescu despre concertul "MIDI OVERDOSE" la Green Hours