Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Natalie Portman va câştiga Oscar-ul, prezice Heidi

Heidi, oposumul care suferă de strabism, a făcut prima predicţie şi va încerca să completeze lista de laureaţi până duminică seara când este programată gala de decernare a premiilor Oscar, la Los Angeles

Cum procedează Heidi?

Micuţul marsupial, rezident al grădinii zoologice din Leipzig (Germania), este eliberat în fiecare zi într-o curte, în care îngrijitorii aşează un rând de cinci statuete pe care sunt lipite fotografiile celor cinci nominalizaţi la fiecare categorie. Statueta pe care Heidi o atinge prima cu una dintre lăbuţe este desemnată câstigătoare.

Deocamdată Heidi a atins statueta reprezentând-o pe actriţa Natalie Portman, considerată oricum marea favorită în cursa pentru Oscar, graţiei prestaţiei din filmul "Lebăda neagră/ Black Swan" De altfel, pentru acest rol, Natalie Portman a câştigat deja toate premiile decernate în acest sezon de asociaţiile importante de critici, inclusiv Globul de Aur şi premiul BAFTA. Urmează predicţiile şi pentru celelalte categorii principale.

Heidi, oposumul care suferă de strabism, va avea de doua ori de câştigat: notorietate, dar şi condiţii mai bune de viaţă pentru că proiectele viitoare de dezvoltare ale grădinii zoologice din Leipzig se vor face cu veniturile obţinute din această operaţiune. Pe de altă parte,  postul american de televiziune ABC care difuzează imaginile cu oposumul vizionar va face la rândul său o donaţie. Inclusiv încasările obţinute din vânzările de jucării din pluş "Heidi" vor merge către administraţia grădinii zoo.

Heidi, are doi ani şi jumătate. S-a născut în statul american Carolina de Nord şi a ajuns în Germania în mai 2010. Are deja zeci de mii de admiratori pe reţeaua de socializare Facebook. Cât despre faptul că se uită cruciş, specialiştii pun problemele oculare de care suferă Heidi pe seama faptului că animalul este uşor supraponderal şi din acest motiv un mic depozit de grăsime s-a format în spatele ochilor.

În funcţie de acurateţea predicţiilor pe care le face pentru Oscar, femela de opusum ar putea deveni la fel de celebră ca Paul, caracatiţa denumită "oracolul" Cupei mondiale de fotbal din 2010.