Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noaptea albă a galeriilor

nag-6.jpg

Noaptea albă a galeriilor

Vineri, 25 mai, Noaptea Albă a Galeriilor vă propune un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din București. Cele peste 30 de locații NAG#6 marchează un program variat în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video, inaugurarea unor noi locații și lansarea unor proiecte care sperăm că vor deveni puncte de reper în promovarea artei contemporane românești sau vizionarea celor mai importante locații participante la Bucharest Biennale 5.

Începând cu 2012, organizatorii intenţionează să propună publicului două ediții anuale ale Nopții Albe a Galeriilor: ediția Primăvară-Vară și ediția Toamnă-Iarnă. Diferența dintre cele 2 evenimente va consta în producerea unor proiecte curatoriale speciale pentru programul NAG Primăvară-Vară, proiecte care vor promova tinerii artiști emergenți din București și din țară. Această direcție dedicată producerii de proiecte noi va deveni exclusivă o dată cu ediția NAG din primăvara anului 2013. NAG Toamnă-Iarnă 2012 se va desfășura în 28 Septembrie și va prezenta marelui public galerii și spații de artă bucureștene, propunându-şi promovarea tuturor formelor de artă.
Ca premieră, un Info Point situat în strada Piața Amzei nr.5 oferă materialele promoționale NAG#6.

Au fost în studio: Marilena Preda Sânc, preşedinte al Filialei de Pictură a UAP; Ion Alexandru Radu, reprezentant Aiurart; Adina Zorzini, Zorzini Gallery; si coordonatoarele NAG, Suzana Dan şi Silvia Rogozea.

 

Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu Marilena Preda Sânc, Ion Alexandru Radu, Adina Zorzini, Suzana Dan și Silvia Rogozea