Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi programe la Fundaţia Calea Victoriei

traviata.jpg

Noi programe la Fundaţia Calea Victoriei

În colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, Fundaţia Calea Victoriei lansează începând din 19 ianuarie o serie de conferinţe-eveniment cu carismaticul dirijor şi povestitor Tiberiu Soare.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Operă?” se va desfăşura lunar în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, din ianuarie până în iunie 2012 şi îşi propune să ne iniţieze în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată. Temele acestor conferinţe au fost propuse chiar de Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie, povestitor pasionat şi pasionant, capabil să apropie publicul larg de opera marilor compozitori într-o formă neconvenţională, erudită dar şi cu umor.
Problema libertăţii individuale în opera “Traviata”, de Giuseppe Verdi este evenimentul care va deschide seria de şase conferinţe joi, 19 ianuarie, ora 19. Vor urma: Frumuseţea ascunsă a lucrurilor de zi cu zi în “Boema” de G. Puccini, (16 februarie), Romantismul transpus în mişcare în “Giselle” de Adolphe Adam (15 martie); Iubire, atrocitate şi grandoare în “Turandot” de G. Puccini (19 aprilie); “L’Elisir d’Amore”: iubire, magie şi alte iluzii, de Gaetano Donizetti (17 mai) şi Commedia dell’Arte întâlneşte muzica în “Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini (14 iunie). Biletele pentru aceste conferinţe pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu Sandra Ecobescu, preşedinta Fundaţiei Calea Victoriei