Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O odisee sonoră

dd.jpeg

Restul e muzică… Comentând istoria muzicii clasice cu Dan Dediu şi invitaţii săi

Compozitorul Dan Dediu, rectorul Universităţii de Muzică Bucureşti, revine asupra ciclului de conferinţe pe care l-a organizat în 2010 la invitaţia ICR şi ne invită la un concert excepţional. 

Sâmbătă,11 decembrie 2010, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“, concertul-eveniment O Odisee sonoră propune o privire cuprinzătoare asupra mai multor secole de artă a sunetului. Organizat de Institutul Cultural Român, concertul este episodul final al ciclului Restul e muzică… Comentând istoria muzicii clasice cu Dan Dediu şi invitaţii săi. Cele şapte întâlniri găzduite până acum de ICR și dedicate, pe rând, muzicii bizantine și gregoriene, celei renascentiste, barocului muzical, clasicismului, romantismului, zorilor modernismului și muzicii secolului XX au combinat, în proporții optime, instruirea și delectarea.

În program: Tomaso Albinoni – Adagio; Jules de Swert – Elegie; Nikolai Rimsky-Korsakov – Zborul cărăbuşului; W. A. Mozart – W.Th. Mifune – Alla Turca Jazz; Alessandro Marcello – Adagio; Aram Haciaturian – Dansul săbiilor din baletul Gayaneh; Jim Parker - Grand Central din suita Un londonez la New York. Amfitrionul serii, Dan Dediu, va prezenta și o compoziție proprie, în ton cu vremurile: Fanfară pentru omul recent.

Detalii pe www.icr.ro

 
Mihaela Dedeoglu în dialog cu Dan Dediu, compozitor, rector al Universităţii de Muzică Bucureşti