Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Polifonii corsicane în turneu

filetta-1.jpg

Polifonii corsicane în turneu

Nu e obligatoriu să te fi născut în Corsica pentru a te lăsa învăluit de măreţia vocilor şi polifoniilor corsicane. La invitaţia Institutului Francez, unul dintre cele mai longevive ansambluri polifonice corsicane, grupul A Filetta, este prezent zilele acestea în România pentru un scurt turneu.

Ancorat în tradiţia sacră şi profană a acestei muzici atât de speciale, A Filetta a ştiut, mai mult decât alte grupuri, să se reînnoiască constant şi să se inspire din culturile din bazinul mediteranean sau chiar de cele de la mari depărtări. A Filetta a realizat, printre altele, muzică de film (în colaborare cu Bruno Coulais: Himalaya, L’enfance d’un chef, Le peuple migrateur sau Don Juan), operă pentru copii, muzică de teatru, şi chiar muzică de dans. Creativitatea le-a fost răsplătită cu numeroase premii printre care premiul Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2000 sau Diapazonul de aur (1993 şi 1997).

Turneul va începe miercuri, 7 martie, ora 19, cu un concert susţinut la Biserica Luterană din capitală şi va continua pe 8 martie la Filarmonica din Iaşi şi 10 martie la Biserica Reformată din Cluj Napoca.

Cele 6 voci, toate masculine, ale grupului A Filetta ne-au oferit în studioul RFI un concert privat. Moment rar şi preţios.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu membrii ansamblului corsican A Filetta