Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Relaţii internaţionale - Tineri arhitecţi din Germania

tineri-arhitecti-germani.jpg

Relaţii internaţionale - Tineri arhitecţi din Germania

Paisprezece proiecte realizate de birouri tinere care lucrează în afara graniţelor Germaniei sunt prezentate la Muzeul Naţional de Artă Contemporană într-o expoziţie găzduită de Festivalul Zeppelin.

Exemplele selectate de arhitectură, design interior, urbanism şi peisagistică evidenţiază talentul unei generaţii explicite de tineri arhitecţi şi modul în care aceştia abordează un mediu nou şi străin, redefinesc şi modifică clădirile deja existente sau construiesc altele noi în condiţii ieşite din comun, oferind soluţii în concordanţă cu actualele preocupări de dezvoltare durabilă. Motiv de mândrie, între aceste cabinete se numără şi echipa Planwerk din Cluj. De o calitate excepţională, expoziţia germană vine să evidenţieze un tip de atitudine orientată spre analiza pragmatică a resurselor existente, pe fructificarea contextului cultural.

Expoziţia este organizată la Bucureşti de către Goethe-Institut în colaborare cu Asociaţia Zeppelin şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Până pe 20 decembrie, prima ediţie a Festivalului Zeppelin: Arhitectură, Oraş, Resurse. propune o serie de conferinţe şi dezbateri cu participare internaţională, două expoziţii, tururi ghidate de arhitectură industrială şi lansarea volumelor #2 şi #3 din proiectul Urban Report.

 
Relaţii internaţionale - Tineri arhitecţi din Germania