Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roşia Montană: "Ca să te opui unui lobby atât de puternic, trebuie să ai curaj”

rosia-montana.jpg

Roşia Montană: "Ca să te opui unui lobby atât de puternic, trebuie să ai curaj”

Deputatul PNL, Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului explică într-un interviu  la RFI motivele pentru care proiectul Roşia Montană nu ar trebui făcut. “Avem de-a face cu un lobby foarte puternic din partea celor de la Roşia Montană... un lobby care a ajuns până la preşedinte iar pentru a te opune e nevoie de curaj, explică parlamentarul român.

Agitaţie luni la Roşia Montană. Simpatizanţi şi opozanţi ai controversatului  proiect minier au fost despărţiţi de jandarmi pe fondul vizitei preşedintelui Băsescu în zonă.

Şeful statului a stat de vorbă cu autorităţile locale, cu ambele tabere, dar poziţia a tranşat-o de la bun început. “Sunt susţinător al proiectului de mult timp, contractul trebuie renegociat şi nu voi face lobby proiectului mai intens decât până acum”.

Preşedintele a mai declarat că proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană a stat îngropat din 1997 din cauza laşităţii politicienilor, care "nu au vrut să-şi bată capul".

Deputatul PNL, Lucia Varga, fost secretar de stat în ministerul mediului, spune însă la RFI că „avem de-a face cu un lobby foarte puternic din partea celor de la Roşia Montană. Gândiţi-vă: un lobby care a ajuns până la nivelul domnului preşedinte.

Cred că oamenii politici din România trebuie să dea dovadă de curaj. Ca să te opui unui lobby atât de puternic, chiar făcut până la preşedintele României, trebuie să ai un anumit curaj”.

 
Deputatul PNL, Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului