Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Schengen: La Paris, Geoană pledează pentru "depăşirea acestui moment delicat"

Problema Schengen, chestiunea romilor, relaţiile bilaterale franco-române destul de zdruncinate în ultima vreme, Politica agricolă comună - subiectele n-au lipsit de pe agenda discuţiilor purtate la Paris timp de două zile de Mircea Geoană, preşedintele Senatului României.

Liderul de la Bucureşti, însoţit de 4 senatori reprezentând partide diferite atât din opoziţie cât şi de la putere, a fost audiat în Comisia de Afaceri Europene a Camerei Superioare a Parlamentului Francez.

O ocazie pentru Mircea Geoană de a pleda pentru depăşirea acestui "moment delicat cauzat de chestiunea Schengen, dacă nu, spune el, daunele riscă să fie şi mai mari pentru ambele părţi".

Gazdele franceze şi-au asigurat oaspetele că "nu toţi aleşii de la Paris au adoptat poziţia oficială a Parisului în dosarul Schengen" - chiar dacă, trebuie precizat, nu s-au auzit voci care să conteste acest lucru, cel puţin public.

În cursul interviului pe care ni l-a acordat, preşedintele Senatului României spune că interlocutorii săi francezi au înteles că cele două părţi ar trebui să evite să facă din subiectul Schengen "un obstacol" în relaţia bilaterală.

 
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, intervievat de Vasile Damian