Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studenţi români, finalişti la Forumul European Innovact

Doi studenţi români au intrat în finala concursului european Innovact Campus Awards 2011. Proiectul lor a fost selecţionat dintre 170 de candidaturi provenind din 27 ţări europene. Studenţii, tinerii cercetători şi antreprenorii finalişti ai acestei competiţii sunt invitaţi să participe la cea de a 15-a ediţie a Forumului European al start-up-urilor INNOVACT, care va avea loc în orasul francez Reims pe 29 şi 30 martie.

În cadrul acestui eveniment, ei vor avea ocazia să-şi prezinte proiectul în faţa publicului, a profesioniştilor şi a juriului. Viitorii laureaţi vor primi contribuţii financiare, vor beneficia de recomandările experţilor prezenţi la forum şi de o vizibilitate importantă. Vasile Damian i-a întâlnit pe cei doi tineri români înaintea plecării lor spre Reims.

Întâlnirea cu cei doi Andrei, Andrei Petre şi Andrei Mihalache, a avut loc în timpul escalei pariziene a tinerilor, ambii în vârstă de 23 de ani, ambii pentru prima dată în Franţa. Veniţi de la Ploieşti via Bucureşti şi Paris în drum spre Reims, finaliştii români, studenţi la Facultatea de Inginerie Tehnologică, respectiv cea de design de produs şi mediu din Braşov, cei doi au avut ocazia să stea câteva ore în capitala Franţei. 

La această a 9-a ediţie, dimensiunea europeană a concursului este pe deplin ilustrată : 27 de ţări europene sunt reprezentate în această competiţie. În urma unei prime selecţii, 30 dosare de candidatură au reţinut atenţia organizatorilor.

În finala de la Reims, studenţii români se vor confrunta cu colegii lor din Franţa, Spania, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia, Croaţia şi Suedia.