Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tarkovsky Redux, muzică şi film

invitatie-tarkovsky.jpg

Tarkovsky Redux, muzică şi film

Sâmbătă, 12 mai 2012, de la ora 20.00, la sala ArCuB va avea loc un fusion de muzică și film oferit de Lucian Ban (pian), Mat Maneri (violă, violă electrică, efecte), împreună cu Silent Strike (sintetizator, sound design) și Dan Băsu, artist vizual.

Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu ArCuB, marchează încheierea la București a celei de a XVI-a ediții a Festivalului Filmului European.
Tarkovsky Redux este un proiect care îmbină muzica inspirată de patru filme ale lui Andrei Tarkovski (Oglinda, Călăuza, Nostalgia și Sacrificiul) compusă și interpretată live de Lucian Ban și Mat Maneri, cu scene din filme tăiate, mixate și proiectate live de Dan Băsu.
Lucian Ban, pianist şi compozitor newyorkez de origine română, este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi originali pianişti ai New York-ului din ultimii zece ani. Fundaţia Hans Koller şi Ministerul Culturii din Austria l-au nominalizat de două ori, în 2005 şi 2006, pentru titlul de Cel mai Bun Muzician European de Jazz. A înregistrat şase albume ca solist pentru case de discuri din Statele Unite şi Europa. Este liderul trupei ELEVATION, formată din muzicieni de renume. A compus muzica pentru peste 20 de producţii teatrale, de film şi balet şi, de asemenea, pentru New York City Symphony Orchestra, iar în iunie 2001 a compus muzica originală pentru Compania de Teatru/Dans MINUS. Partitura originală pentru piesa de teatru Philosopher Fox de Slawomir Mrozek, spectacol produs de East River Comedia a fost nominalizată de două ori la prestigioasele Innovative Theatre Awards din New York. Cele mai recente piese ale sale au fost compuse pentru spectacolul Waxing West, al Savianei Stănescu, de la Teatrul La MaMa din New York.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, cu pianistul Lucian Ban