Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vânătoarea de la Balc, contestată

La sfârşitul acestei săptămâni se desfăşoară, pe domeniul de la Balc, controversata partidă anuală de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Vânătoarea, renumită pentru numărul mare de animale ucise într-un spaţiu îngrădit, reuneşte numeroase persoane influente pe plan intern cât şi pe plan internaţional.

Este vorba cu precădere despre oameni de afaceri şi politicieni cum ar fi Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, Rudolf Streicher (politician austriac, fost ministru în mai multe guverne), foştii tenismani Boris Becker şi Goran Ivanisevici.

Printre participanţii români s-au numărat, de-a lungul anilor, şi foştii premieri Petre Roman şi Adrian Năstase, dar şi prinţul Dimitrie Sturdza.

Organizaţiile neguvernamentale de mediu se opun însă “uciderii din plăcere”. Ele au făcut un apel în care cer interzicerea acestui tip de vânătoare.

Despre apelul ONG-urilor vorbeşte Cristian Grecu, de la Acţiunea Civică Directă.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute încă de acum 6 ani, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

 
Cristian Grecu, de la Acţiunea Civică Directă în dialog cu Andreea Orosz