Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


97 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti au fost arestaţi preventiv

Mita de la Halmeu, dosar în urma căruia a fost demis şeful Agenţiei Naţionale a Vămilor are culoare politică, banii fiind luaţi în numele şi pentru un partid. Este ceea ce au indicat surse judiciare. În aceste condiţii revine în discuţie o chestiune spinoasă: cea a transparenţei finanţării campaniilor electorale.

Vă amintiţi, că recent preşedintele Traian Băsescu propunea ca în anumite condiţii banii pentru campanii să vină de la buget. Comentează politologul Cristian Pîrvulescu.

Comisarul european pentru justiţie şi afaceri interne Cecilia Malmström s-a aflat într-o vizită la Bucureşti. Evident că principalul subiect de discuţie cu oficialii români a vizat aderarea României la Schengen. Oficialul european a recunoscut că România îndeplineşte toate criteriile tehnice pentru a adera la spaţiul de liberă circulaţie, dar că unele state membre nu au încredere în privinţa securizării graniţei comune.

 Implicarea bisericii în politică este repusă pe tapet după ce guvernul a decis să ofere Patriarhiei 10 milioane de lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Un abuz, aşa califică gestul copreşedintele mişcării verzilor, Remus Cernea. Un interviu în 40 de minute.

Discutăm în această seară şi despre propunerea mai multor senatori PDL care şi-ar dori ca băncile să achite o taxă de solidaritate anuală de 2,5% din valoarea profitului pe anul precedent. Banii ar urma să meargă la bugetul asigurărilor sociale, măsura urmând să fie aplicată pe o perioadă de 3 ani. Veţi asculta opinia analistului economic Constantin Rudniţchi pe subiect.

Emisiunea 40 de minute din 10 februarie