Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acord franco-italian în privinţa Schengen

nicolas-sarkozy-silvio-berlusconi.jpg

Nicolas Sarkozy şi Silvio Berlusconi

Parisul şi Roma anunţă că sunt favorabile modificării tratatului Schengen în circumstanţele excepţionale din prezent. Cele două capitale cer "o colaborare mai largă" a celorlalte ţări europene cu statele din sudul Uniunii, aflate în prima linie a luptei cu imigranţii nord-africani.

Premierul italian Silvio Berlusconi şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au avut astăzi la Roma o întâlnire pe această temă. 

Cernobîl, 25 de ani după tragedie. La un sfert de secol de la accidentul nuclear din Ucraina şi la mai puţin de două luni de la cel de la centrala japoneză Fukushima, comunitatea internaţională a donat mare parte din suma necesară  pentru construirea unui nou sarcofag care să protejeze reactorul distrus de explozia care îngrozea omenirea în urmă cu un sfert de secol.

Cel mai probabil România nu va mai adera la euro în 2015, aşa cum îşi propusese. Dacă decizia este una întemeiată sau nu, discutăm în această seară.

Combaterea muncii la negru devine din nou obiectivul zero al Guvernului. Premierul Emil Boc ameninţă cu sancţiuni dure, mai ales după intrarea în vigoare, săptămâna viitoare, a noului Cod al Muncii. Consultantul financiar Ionel Blănculescu comentează măsurile anunţate de executiv.

Emisiunea 40 de minute din 26 aprilie 2011