Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen se complică

Aderarea la Spaţiul Schengen se complică, în contextul în care statele membre sunt angajate într-o reformă a acestui spaţiu. Totuşi, o mai bună gestiune a controlului la frontiere este necesară, pe fondul unui val de imigranţi nord-africani. Mihaela Gherghişan de la Bruxelles ne explică situaţia.

România este favorabilă discuţiilor despre modificarea regulilor Schengen, dar după ce va deveni ea însăşi stat membru. Este declaraţia ministrului justiţiei Cătălin Predoiu, declaraţie pe care a făcut-o la Paris unde s-a aflat timp de două zile într-o vizită oficială. Un interviu în 40 de minute.

Curtea Constituţională a decis: Legea privind salarizarea profesorilor şi Legea dialogului social sunt constituţionale. Instanţa a respins astfel sesizările formulate de grupurile parlamentare ale PSD şi PNL. Cum au reacţionat sindicatele vă spunem în această seară.

Cît de multă încredere pot avea occidentalii în Pakistan, în contextul luptei anti-teroriste? O întrebare care revine în actualitate odată cu lichidarea lui Osama ben Laden. Analizăm relaţiile dintre Islamabad şi lumea occidentală, mai ales că primul ministru pakistanez se află într-o vizită în Franţa.

Joi începe Festivalul Filmului European, a XV-a ediţie. Programul cuprinde 59 de pelicule din 28 de ţări care pot fi văzute la  Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

 
Emisiunea 40 de minute din 4 mai 2011