Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alegeri locale cu rezultat incert la Chişinău

vot-chisinau.jpg

Alegeri locale cu rezultat incert la Chişinău

Alegeri cu rezultat incert la Chişinău. Potrivit celor mai recente date oferite de Comisia Electorală Centrală, Alianţa pentru Integrare Europeană ar putea pierde capitala. Comunistul Igor Dodon conduce cu 51,35% din voturi. Actualul primar şi candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, se află pe locul doi cu 44,32% din sufragii.

După ce astăzi, zeci de tone de castraveţi de la o seră din Capitală au ajuns la groapa de gunoi din cauza temerii că ar fi infestaţi cu bacteria E.coli, ministrul Agriculturii Valeriu Tabără dă asigurări că în România nu există probleme. Între timp, UE anunţă compensaţii financiare pentru producătorii de legume.

Poliţiştii îşi cer drepturile în stradă şi au demarat săptămâna protestelor. Astăzi câteva zeci de angajaţi ai MAI s-au strâns în faţa ministerului, nemulţumiţi de scăderea veniturilor, pe fondul reducerii normei de hrană.

“Indignaţii“ care protestează de câteva săptămâni în întreaga Europă se solidarizează şi în România. Mișcarea „Democrație Reală Acum” urmează exemplul  Spaniei, Greciei, Franței si Marii Britanii. Zeci de tineri au tras un semnal de alarmă la Cluj privind rata ridicată a şomajului, tăierile salariale şi creşterea preţurilor.

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a apărut astăzi în faţa Tribunalului Penal din New York şi a pledat "nevinovat" pentru acuzaţiile care i se aduc. DSK a fost arestat pe 14 mai pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol asupra unei cameriste de la un hotel din Manhattan.

Emisiunea 40 de minute din 6 iunie 2011