Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ancheta dosarului Revoluţiei din decembrie 89 condamnată la CEDO

sediul-cedo.jpg

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO)

Statul român a fost condamnat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului  legat de ancheta dosarului Revoluţiei din decembrie 89. Care sunt consecinţele aflăm de la fostul agent al României la CEDO, Horaţiu Radu.

Comisia Europeană propune o clauză care prevede reintroducerea temporară a vizelor în relaţia cu ţări terţe care abuzează de actualul regim fără vize, state dinspre care sosesc numeroase cereri de azil. Care sunt ţările vizate ne spune corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghişan.

Între Statele Unite şi Marea Britanie există o relaţie specială care serveşte lumii întregi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele american Barack Obama care-şi continuă turneul european. Pentru trei zile se afla la Londra. Ne va da detalii corespondentul RFI la Londra Petru Clej.

România trebuie să redeschidă ancheta privind închisorile secrete ale CIA. O spune într-un interviu la RFI Julia Hall, expertă la Amnesty International pe contra-terorism şi drepturile omului în Europa. Ea cere ca investigaţia să fie coordonată de procurorul general al României.

Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii. O propunere avansată în mai multe rânduri de reprezentanţii pietei de profil care a cunoscut o scadere dramatica in ultimii doi ani. Un comentariu de la directorul Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii, Laurenţiu Plosceanu.

 
Emisiunea 40 de minute din 24 mai 2011