Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anders Breivik, pentru prima dată în faţa judecătorilor

anders-breivik-prima-data-fata-judecatorilor.jpg

Anders Breivik, pentru prima dată în faţa judecătorilor

Magistraţii trebuie să decidă dacă acesta va fi cercetat în stare de libertate sau va fi arestat preventiv.

Între timp, cotidianul britanic Daily Mirror scrie că şase cetăţeni polonezi au fost arestaţi la Oslo în legătură cu dispariţia a două tone de fertilizator, care ar fi putut fi folosite pentru atacurile comise în capitala Norvegiei.

A fost influenţat atentatorul norvegian şi de discursurile politice radicale care se fac tot mai des auzite în ţări din nordul Europei?  Sunt voci care susţin că reflexele criminale ale extremistului norvegian  s-au format şi sub influenţa discursurilor de extremă dreaptă, din nordul Europei. Analizăm fenomenul în 40 de minute.

 Spania îşi continuă demersurile oficiale în ce priveşte decizia de a restricţiona piaţa muncii pentru muncitorii români şi a notificat în acest sens Comisia Europeană.  În acest context, eurodeputatul Renate Weber cere Bruxellesului o reacţie la ceea ce numeşte decizia "vădit discriminatorie" a Madridului. Un interviu în 40 de minute.

Revoltă la ambasada Libiei din Sofia. Un diplomat libian a fost expulzat din Bulgaria, după ce alături de alţi colegi, a folosit forţa pentru a prelua puterea în ambasadă, declarându-şi sprijinul pentru rebelii care lupta împotriva regimului Gaddafi.

În această seară am putea avea primele date certe privind cauzele morţii cântăreţei Amy Winehouse. Autopsia va fi făcută astăzi de medicii britanici. Între timp, vânzările albumelor artistei au înregistrat o creştere spectaculoasă.

Iar cinematografia mondială mai pierde un regizor important: cineastul grec Michael Cacoyannis, creatorul lui “Zorba grecul” s-a stins din viaţa la Atena.

 
Emisiunea 40 de minute din 25 iulie 2011