Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ante Gotovina condamnat la 24 de ani de inchisoare

gotovina-ante.jpg

Fostul general croat, Ante Gotovina va sta 24 de ani după gratii.

Fostul general croat Ante Gotovina a fost condamnat astăzi la 24 de ani de închisoare de Tribunalul Penal Internaţional pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în 1995 împotriva etnicilor sârbi din Croaţia.

Comunitatea internaţională îi cere lui Gaddafi să plece din Libia. Într-un demers fără precedent, preşedintele american, Barack Obama, omologul său francez, Nicolas Sarkozy şi premierul britanic, David Cameron au semnat o scrisoare comună, în care promit că "nu vor ceda nici o secundă", până când rezoluţia Naţiunilor Unite nu va fi implementată şi până când "poporul libian nu îşi va putea alege singur viitorul".

Comisia Europeană va sancţiona România cu aproape 75 de milioane de euro pentru modul defectuos în care a acordat subvenţiile pentru agriculturi în 2008. "Corecţia financiară" este a doua, după ce anul trecut Bruxelles a sancţionat România cu alte 45 milioane  euro pentru plăţi incorecte.

Guvernul elen a prezentat un program bugetar multianual care cuprinde deopotrivă măsuri de austeritate şi de relansare economică, "modificări radicale" în materie de privatizare şi reforme structurale. Detaliile programului, care prevede, de asemenea, reduceri de cheltuieli de 23 de miliarde de euro până în 2015, vor fi anunţate după sărbătorile de Paşte.

 
Emisiunea 40 de minute din 15 aprilie 2011