Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De astăzi Danemarca a reluat controalele permanente la frontierele sale interne

astazi-danemarca-reluat-controalele-permanente-frontierele-sale-interne.jpg

Danemarca a reluat controalele permanente la frontierele sale

De astăzi Danemarca a reluat controalele permanente la frontierele sale interne. Una din graniţele unde cei ajunşi vor fi verificaţi este cea cu Germania. În replică nemţilor li se cere să boicoteze turismul în ţara vecină.

Un proiect criticat si de Uniunea Europeană pentru riscul pe care-l reprezintă pentru libera circulaţie în interiorul spaţiului Schengen.

Eurodeputaţii români protestează în plenul Parlamentului European faţă de măsurile luate de Olanda împotriva cetăţenilor români şi bulgari. Aceştia, ca şi muncitorii extracomunitari, vor primi permise de muncă doar în cazuri excepţionale. Sunt măsuri noi adoptate de Parlamentul de la Haga, adoptate deşi legislativul olandez a fost avertizat de UE privind riscul încălcării dreptului la libera circulaţie.

O Grecie în pragul falimentului şi criza din zona euro. Asta ia în primire noul director al FMI, Christine Lagarde, care îşi începe astăzi mandatul la conducerea instituţiei financiare internaţionale. Predecesorul său, DSK, primeşte astăzi o veste bună şi una proastă. Procurorii de la New York iau în calcul retragerea acuzaţiilor formulate împotriva sa, în timp ce în Franţa, jurnalista Tristane Banon, depune o plângere penală pentru o tentativă de viol.

Iniţiativa Facebook "O zi fără Boiko Borisov" a strâns peste 30.000 de adepţi. Premierul bulgar este sancţionat virtual, pentru că apare prea des în presă şi la televizor. Demersul marchează doi ani de la preluarea puterii de către partidul lui Borisov, GERB.